Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull excelleert en duikt voor de vijfde keer onder magische grens

Max Verstappen knipperde tijdens zijn pitstop op de Nurburgring even met zijn ogen en toen waren zijn vier wielen al vervangen. De Red Bull-pitcrew gaf iedereen wederom het nakijken.

Voor de tiende keer dit seizoen was Red Bull het snelste team in de pitstraat. De pitstop van Alexander Albon was voor Red Bull-begrippen nog langzaam. De pitcrew van de Oostenrijkse renstal deed 'maar liefst' 2,49 seconden over het wisselen van de vier banden van de Britse Thai, die al vroeg in de race naar binnen kwam voor een nieuwe set rubber.

Natuurlijk was dat eigenlijk ook gewoon razendsnel, want het was alsnog goed voor de vierde pitstoptijd van het weekend. Het diende waarschijnlijk ter opwarming van de pitstop van Verstappen, want tijdens de virtuele safety car hoefde Verstappen slechts 1,92 secocnden stil te staan. Bizar snel, wederom, want het was al de vijfde keer dit jaar dat een Red Bull-coureur binnen twee seconden weg mocht rijden.

De magische grens van 2 seconden werd in 2020 dus al vijf keer gehaald door de pitcrew van Red Bull. De tien snelste pitstops van het seizoen waren er negen van Red Bull. Eén keer wist Williams roet in het eten te gooien van het team van Verstappen en Albon.

In het kampioenschap voor de snelste pitstop stevent Red Bull met speels gemak op de titel af. In totaal heeft het al 330 punten gehaald, terwijl zowel Mercedes als Williams net iets meer dan de helft daarvan bij elkaar hebben gesprokkeld: 172.

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez