Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil titel Verstappen in Brazilië veiligstellen

Helmut Marko meldt dat Red Bull helemaal klaar is voor de GP van Brazilië en het weekend agressief benadert. Een overwinning voor Max Verstappen moet volgens de Red Bull-adviseur al genoeg zijn om de wereldtitel veilig te stellen.

Na de overwinning van de GP van Mexico staat Max Verstappen negentien punten los in de coureursstand van het WK. Helmut Marko wil dat de Nederlander zijn tiende overwinning van het seizoen claimt in Brazilië. Dit moet volgens de Red Bull-adviseur genoeg zijn om de wereldtitel te claimen, zo laat hij weten aan OE24 . "We blijven een agressieve rijstijl hanteren om te winnen", trapt de Oostenrijker mee af. Verstappen is geliefd in Brazilië na een aantal sterke races met als hoogtepunt een schitterende regenrace op Interlagos in 2016. "Eigenlijk heeft Max vijf thuiswedstrijden dit seizoen", zegt Marko. De twee races op de Red Bull Ring, de GP van Nederland en de GP van België noemt de adviseur als eerdere thuisraces. Brazilië moet de vijfde 'thuisrace' zijn volgens Marko. "En de eerste vier van dit seizoen won hij." Verstappen is dan ook de favoriet voor de overwinning, gezien Interlagos als 'Red Bull-circuit' wordt beschouwd. "Dit komt mede omdat de onze turbo hier beter werkt dan de Mercedes-motor", aldus Marko. Het Braziliaanse circuit ligt net als Mexico wat hoger dan zeeniveau, wat gunstig is voor de turbo van de Honda-motor.

Met overwinning is het WK volgens Marko binnen

Mocht Verstappen in Brazilië winnen, dan is de wereldtitel volgens Marko zo goed als binnen. Voorafgaand aan het seizoen van 2021 heeft de man uit Graz wat doelen gesteld en deze zijn bijna behaald. "Ik heb altijd gezegd dat het seizoen klaar is als Max tien overwinningen behaalt. Zoals het er nu uit ziet, zijn de kansen in Sao Paulo groot."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden