Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull geeft gebruik veelbesproken trucje toe

Woensdag werd duidelijk dat een Formule 1-team mogelijk gebruik maakt van een illegaal trucje. Er werd met de vingers naar Red Bull gewezen, met een reactie vanuit dat kamp tot gevolg. Het systeem bestaat.

Verstappen Race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een mogelijk illegaal trucje houdt de gemoederen bezig in de Verenigde Staten. Autosport meldde woensdag dat de FIA controles rond de rijhoogte van de auto's heeft aangepast, omdat een team gebruik zou maken van een trucje om in parc fermé toch de rijhoogte aan te passen. Een monteur zou ongezien in de cockpit de t-tray op de vloer, ook wel bib genoemd, kunnen veranderen, met geoptimaliseerde prestaties in de kwalificatie én de race tot gevolg.

Red Bull was het team dat onder een vergrootglas lag, zo heeft RacingNews365 begrepen. Andere teams zouden melding hebben gemaakt van het trucje. Red Bull reageert in een statement en geeft het gebruik toe.

"Ja, het bestaat, al is het ontoegankelijk zodra de auto volledig is gemonteerd en klaar is om te rijden.", luidt het statement van een Red Bull-woordvoerder. "In de talloze gesprekken die we met de FIA hebben gevoerd, kwam het onderdeel ter sprake en we zijn een plan overeengekomen voor de toekomst."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje