Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen

Waar Max Verstappen in de sprintrace iedereen achter zich hield, moest hij tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten tijd toegeven op onder meer de Ferrari's. Waar kwam het gebrek aan snelheid ineens vandaan?

Verstappen race Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoewel Max Verstappen en Red Bull tevreden zijn met de uitkomst van de GP van de Verenigde Staten, is er toch ook een lichtelijke zorg. Tijdens de sprintrace was de Red Bull namelijk een van de snelste auto's van het veld en hield Verstappen iedereen achter zich. Op zondag waren de Ferrari's veel en veel sneller dan Red Bull en zag hij op het eind ook een veel snellere McLaren in zijn spiegel. 

Hoe verklaart teambaas Christian Horner dat verschil? "Ik denk dat we tijdens de race iets meer onderstuur in de auto hadden en dat heeft de voorbanden een beetje om zeep geholpen. Vergeleken met de sprintrace, toen we geen onderstuur hadden, was de auto erg snel", zegt Horner in Austin tegen onder meer RacingNews365. "We waren snel genoeg om poleposition te pakken voor sprintrace. We wonnen die race en hadden een goede bandenslijtage in de sprintrace, terwijl McLaren juist zwakker leek." 

"Ferrari was eerlijk gezegd het hele weekend snel. Maar eigenlijk hadden we op zaterdag ook pole voor de zondag moeten pakken. We hadden een auto die erg sterk was in de kwalificatie, maar daarna waren we het zwakst op de harde band met iets teveel onderstuur."

Dat Red Bull in Austin weer echt kon meestrijden om poleposition, de podiumplekken en zelfs de overwinning, is volgens Horner een combinatie van factoren. "Ik denk dat het team heel hard heeft gewerkt en ik denk dat ze hier zeker performance hebben toegevoegd aan de wagen. Ik denk dat we nog meer moeten begrijpen en nog meer moeten finetunen. Maar na Singapore denk ik dat het een sterke ommekeer is geweest. We hebben onze naaste concurrent in het coureurskampioenschap dit weekend met vijf punten verslagen. Drie weken geleden zag dat er heel moeilijk uit."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen