Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Scuderia Toro Rosso

'Red Bull heeft bijna een miljard in Toro Rosso geïnvesteerd'

Toro Rosso geldt primair als het opleidingsteam van Red Bull, maar heeft ook enkele klinkende resultaten behaald. Een kijkje in de boekhouding van de Italiaanse renstal geeft de nodige interessante financiële weetjes prijs.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

Sinds Red Bull voorafgaand aan 2006 Minardi overnam en de renstal omdoopte tot Scuderia Toro Rosso, heeft het merk met de stier al bijna een miljard dollar in de formatie geïnvesteerd. Dat blijkt uit onderzoek van Formula Money.

Toch haalt Toro Rosso ook met eigen sponsoren een hoop geld binnen - mede met dank aan de zege van Sebastian Vettel in 2008. Het topjaar was 2015: in het seizoen dat Max Verstappen en Carlos Sainz voor het team hun debuut maakten, werd er zo'n 48,5 miljoen dollar binnengehaald. Dat bedrag zakte een jaar later flink in, maar op de balans van 2018 staat weer 33 miljoen aan sponsorinkomsten.

De meest opvallende bijdrage wordt geleverd door Honda: het Japanse merk levert niet alleen sinds vorig jaar al de krachtbronnen, maar draagt ook nog eens 25 miljoen dollar bij per jaar voor de zichtbaarheid. Daarnaast betaalt bijvoorbeeld horloge- en technologiemerk Casio twee miljoen.

Met ingang 2020 staat het team wederom een grote wijziging te wachten: vanaf dat seizoen wordt de naam veranderd in Alpha Tauri, een kledinglabel van moederbedrijf Red Bull.

Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

0 reacties

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"