Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull houdt de hand op de knip: "We moeten op de reserveonderdelen gaan letten"

De bolides van Max Verstappen en Sergio Perez zijn niet meer volledig identiek, al zijn de performanceverschillen volgens Christian Horner verwaarloosbaar. De Red Bull-teambaas legt uit dat ze richting de slotfase van het seizoen voorzichtiger zijn wat betreft het budgetplafond.

Christian Horner Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Red Bull-bolides van Max Verstappen en Sergio Perez lijken zeer veel op elkaar, maar op een aantal kleine punten verschillen ze wel degelijk. Ook de vloeren van de twee coureurs verschillen, al legt Christian Horner uit dat hier geen grote verschillen door worden veroorzaakt. "Het is zeer, zeer verwaarloosbaar", bevestigt hij aan onder meer RacingNews365.

"We voorspelden dat het minder dan een tiende van een seconde zou zijn." De vloer van beide auto's upgraden of aanpassen is volgens Horner niet direct nodig, vooral niet gezien het budgetplafond. "De tijd van het jaar is aangebroken waarin we tegen beperkingen aanlopen vanwege het budgetplafond. We moeten nauwkeuriger gaan kijken naar de hoeveelheid reserveonderdelen die we bij ons hebben."

"Geef je met het oog op toekomstige races en met het oog op reserve-onderdelen beide coureurs een nieuwe vloer of niet? Dat zijn compromissen die we moeten sluiten. Op het gebied van de prestaties is het verschil echter absoluut te verwaarlozen. Wat hij (Perez) mist bij de vloer, dat wint hij weer bij andere onderdelen. Het compenseert zich vanzelf."

Dat er zuiniger wordt omgegaan met de onderdelen bij Red Bull hoeft overigens niet te betekenen dat het budgetplafond bijna is bereikt. De Oostenrijkse renstal kan nog aardig wat miljoenen over hebben en deze juist steken in het ontwikkelen van de 2023-bolide. Beide wereldkampioenschappen van 2022 zijn toch al zo goed als zeker binnengehaald.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken