Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Kersverse Red Bull-junior onthult zijn Verstappen-droom: "Dat zou geweldig zijn"

Wie droomt er op dit moment niet van om in de voetsporen van Max Verstappen te treden? Oliver Goethe in ieder geval wel. De jonge Duitse coureur is goed op weg.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Oliver Goethe is een van de jonge, nieuwe sterren van het Red Bull-juniorteam. De jonge Duitser wordt in eigen land gezien als een mogelijke toekomstige F1-coureur. De 19-jarige Goethe droomt van de koningsklasse en wil Sebastian Vettel en Max Verstappen evenaren.

"Ik heb Sebastian Vettel, die ook uit het Red Bull-juniorteam komt, altijd gemogen. Hij had humor en houding. Ik zou graag in zijn voetsporen treden," vertelt Goethe in gesprek met het Duitse persbureau DPA. Maar hij kijkt ook op tegen Verstappen. "Het zou geweldig zijn om ooit zijn teamgenoot te zijn."

Goethe is deze winter overgestapt van het Trident-team naar Campos Racing en rijdt dit jaar zijn tweede seizoen in de Formule 3. Vorig seizoen eindigde hij als achtste van de in totaal 35 coureurs.

Eind vorig jaar legde Red Bull hem vast als juniorcoureur. Zij zien in hem veel potentie. Goethe: "Ik heb Dr. Helmut Marko en Christian Horner ontmoet. Ze hebben me heel direct en duidelijk verteld wat ze van me verwachten: resultaten. Ze willen dat ik vooraan rijd en ik doe mijn best om dat te bereiken."

Zijn doel is natuurlijk de Formule 1. "Ik weet dat het heel moeilijk is om daar te komen, omdat maar weinig jonge coureurs de sprong wagen. Maar ik doe het stap voor stap," zegt Goethe.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live sprintkwalificatie Formule 1 GP Miami 2024