Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Red Bull-kandidaat meldt zich: "Wil mijn potentieel laten zien"

Sergio Perez beschikt momenteel over een contract tot minimaal eind 2025. Echter voor de zomerstop werd wel duidelijk dat dit niet zo waterdicht is als het lijkt. Een andere coureur uit de Red Bull-familie, Yuki Tsunoda, aast ondertussen nog altijd op zijn kans bij het 'hoofdteam'.

Max Verstappen Sergio Perez Daniel Riccardo and Yuki Tsunoda Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Eerder dit jaar legde Red Bull niet alleen Sergio Perez voor langere tijd vast, maar ook Yuki Tsunoda tekende een nieuw contract. Klein verschil was wel dat de Japanner, opnieuw, bij Visa Cash App RB moet blijven, terwijl Perez in 2025 ook weer als teamgenoot van Max Verstappen mag opdraven.

Echter voor de zomerstop werd wel duidelijk dat vooral het contract van Perez niet zo in beton gegoten is als op voorhand werd gezegd. De Mexicaan kent een zeer lastig seizoen en stond serieus ter discussie bij het ingaan van de zomerstop. Toch zit Perez nog altij op zijn plaats, maar dat weerhoudt Tsunoda er niet van om zijn ambities wederom uit te spreken.

"Mijn prioriteit is Red Bull Racing," aldus de Japanner in de podcast Beyond the Grid. "Dat is het gene waar ik naar streefde sinds ik in de Formule 1 kwam. De auto is een van de snelste auto's van het moment, ook al is McLaren momenteel waarschijnlijk iets sneller. Maar ja, ik wil gewoon voor hun rijden op een bepaald punt."

Tsunoda heeft die wens al vaker uitgesproken en blijft, ondanks zijn contractverlenging bij Visa Cash App RB, achter die wens staan: "Ik wil mijn potentieel laten zien, en top vier, top drie, top twee, wat dan ook rijden. Dat is ook wat ik op een bepaald moment wil bereiken, consistent top vijf."

Toch vind Tsunoda het geen straf als hij wel daadwerkelijk bij zijn huidige team moet blijven. Volgens de Japanner zit er ook in Visa Cash App RB nog een hoop rek: "We boeken veel vooruitgang en sinds vorig jaar zijn we veel beter geworden. Ik geloof ook in VCARB en dat we op een gegeven moment constant in de top vijf kunnen rijden."

"En ik moet ze daarin zoveel mogelijk helpen en ontwikkelen. In dat geval hoef ik VCARB niet te verlaten", aldus Tsunoda. Over de 24-jarige wordt de laatste tijd ook gesproken over een stap buiten de Red Bull-familie. Ook die optie houdt Tsunoda open: "Als er een ander team is, dan zou dat interessant kunnen zijn. Als we in staat zijn om overeen te komen met hoe ik denk en wat zij denken, ja, waarom niet? Maar gewoon... Ja, ik concentreer me nu op wat ik moet doen en blijf gewoon de resultaten leveren om indruk te maken op alle mensen."

Wat vind jij? Verdient Tsunoda een kans naast Max Verstappen of kan hij beter naar een ander team gaan? Laat het weten in onderstaande poll!

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"