Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Red Bull-kopstuk Newey voorspelt een 'Mercedes'-strijd met Ferrari: "Net als vorig jaar"

Topontwerper Adrian Newey vond de Red Bull-bolide de snelste van het veld in Imola, maar legt uit dat het gat met Ferrari zeer klein is. Hij voorspelt eenzelfde situatie als met Mercedes in 2021.

Verstappen Leclerc Imola sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Red Bull won de GP van Emilia-Romagna overtuigend met Max Verstappen op de eerste plaats, terwijl teamgenoot Sergio Perez er een 1-2 van maakte. Ferrari kon niet echt aanvallen en Verstappens rit naar de overwinning was zo goed als onbedreigd. Adrian Newey is lyrisch over het resultaat in Italië.

De verschillen zijn volgens de RB18-ontwerper nihil, maar Red Bull had uiteindelijk toch de overhand. "De realiteit is dat het heel zwaar is", legt hij uit in de F1 Nation Podcast. "Het is zó close. De manier waarop wij de auto dit weekend hebben afgesteld, betekende dat wij sneller waren op de rechte stukken. Zij waren min of meer wat sneller in een aantal bochten, waardoor de rondetijden op elkaar leken."

"Maar ja, we hebben een geweldig resultaat behaald. De realiteit is echter dat we praten over een aantal tienden hier en daar. Het zit 'm allemaal in de details van de balans."

Snelheid Red Bull zal per circuit verschillen

Als Newey wordt gevraagd of de RB18 momenteel de snelste auto is, moet hij 'ja' zeggen, maar wel met een kanttekening: "Afgelopen zondag waarschijnlijk wel, maar in Melbourne was dat niet zo. Ik denk dat het weer net zo wordt als vorig jaar tussen Mercedes en onszelf. Op sommige circuits zal onze auto de favoriet zijn, maar tijdens andere raceweekenden de ander."

Tijdens de openingsfase van het Formule 1-seizoen liet het Red Bull-kamp nog regelmatig weten dat Ferrari het te kloppen team is. Na de upgrade bij de bolide van Verstappen lijkt de favorietenrol nu per race te gaan verschuiven.

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull