Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Red Bull lokt Ferrari uit de tent met nieuwe FIA-richtlijn

De FIA heeft een nieuwe richtlijn uitgevaardigd die Ferrari mogelijk in de problemen kan brengen. Het bestuursorgaan heeft gehandeld naar aanleiding van vragen over de legaliteit van de Ferrari-motor, afkomstig van Red Bull.

Sebastian vettel helm verenigde staten 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het was het team van Max Verstappen dat richting de FIA stapte om opheldering te krijgen over de legaliteit van de Ferrari-motor. Red Bull vermoedt dat Ferrari extra brandstof naar de motor stuurt en hiermee wegkomt door de elektronische fuel flow meters te verstoren. Teams mogen nimmer meer brandstof verbruiken dan 100 kilogram per uur, ook niet op piekmomenten. Door een trucje toe te passen, zouden teams het signaal van de fuel flow-meter kunnen verstoren, waardoor ze bij het uitaccelereren van de bochten meer brandstof dan is toegestaan kunnen verbruiken, iets dat de acceleratie van de auto ten goede komt.

Red Bull vroeg de FIA of het een slim trucje toe mocht passen, waarmee het signaal gestoord werd. Dit omdat het team vermoedt dat Ferrari exact deze truc toepast. In reactie op de vraag van Red Bull heeft de FIA middels richtlijn TD035/19 aangegeven dat dergelijke praktijken illegaal zijn. Mocht Ferrari daarop betrapt worden, dan is het team nat. Mocht blijken dat Ferrari opeens de snelheid op de rechte stukken verliest, dan kan dat erop duiden dat Red Bull heeft weten te achterhalen waarom Ferrari zoveel sneller is.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak