Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Red Bull-motorprobleem hindert balende Perez: "Dat heeft me een paar tienden gekost"

Sergio Perez is tevreden met de tweede startplaats voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar de Red Bull-coureur kon naar eigen zeggen beter. Hij schaafde de muur een aantal keer in zijn poging voor pole, maar ziet genoeg kansen tijdens de race.

Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez troefde tijdens de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan teamgenoot Max Verstappen af, maar van pole kwam het niet. Charles Leclerc start de race in Bakoe vooraan. Perez probeerde alles te geven, maar ging net over de limiet. "Het was nét iets te veel", zegt hij vlak na afloop van de kwalificatie.

"Ik raakte de muur een aantal keer, maar ik kon het overleven. Dat is het belangrijkst hier." Tijdens de tweede run in Q3 ging het niet optimaal bij de Red Bull-rijder. Hij kwam later uit de pitstraat dan gepland. "We hadden iets met de motor, hij startte niet. Daardoor was ik alleen op het circuit, wat natuurlijk niet goed is hier. We zijn zeker wat tienden verloren."

Perez ziet kansen tijdens race in Bakoe

De Mexicaan, die net een contractverlenging heeft gekregen bij Red Bull, feliciteert zijn concurrent. "Charles heeft een goede ronde gereden." Er liggen echter kansen genoeg op zondag, zo benadrukt hij. "Het wordt morgen een lange race. We moeten zorgen dat we er bij staan."

"Het is een lange race en je kan op elk punt een fout maken", lacht hij. Leclerc en Perez starten de GP in Bakoe vanaf de voorste startrij, terwijl teamgenoot Verstappen en Ferrari-coureur Carlos Sainz de race vanaf de tweede startrij zullen aanvangen.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17