Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-motorprobleem hindert balende Perez: "Dat heeft me een paar tienden gekost"

Sergio Perez is tevreden met de tweede startplaats voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar de Red Bull-coureur kon naar eigen zeggen beter. Hij schaafde de muur een aantal keer in zijn poging voor pole, maar ziet genoeg kansen tijdens de race.

Sergio Perez troefde tijdens de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan teamgenoot Max Verstappen af, maar van pole kwam het niet. Charles Leclerc start de race in Bakoe vooraan. Perez probeerde alles te geven, maar ging net over de limiet. "Het was nét iets te veel", zegt hij vlak na afloop van de kwalificatie. "Ik raakte de muur een aantal keer, maar ik kon het overleven. Dat is het belangrijkst hier." Tijdens de tweede run in Q3 ging het niet optimaal bij de Red Bull-rijder. Hij kwam later uit de pitstraat dan gepland. "We hadden iets met de motor, hij startte niet. Daardoor was ik alleen op het circuit, wat natuurlijk niet goed is hier. We zijn zeker wat tienden verloren."

Perez ziet kansen tijdens race in Bakoe

De Mexicaan, die net een contractverlenging heeft gekregen bij Red Bull, feliciteert zijn concurrent. "Charles heeft een goede ronde gereden." Er liggen echter kansen genoeg op zondag, zo benadrukt hij. "Het wordt morgen een lange race. We moeten zorgen dat we er bij staan." "Het is een lange race en je kan op elk punt een fout maken", lacht hij. Leclerc en Perez starten de GP in Bakoe vanaf de voorste startrij, terwijl teamgenoot Verstappen en Ferrari-coureur Carlos Sainz de race vanaf de tweede startrij zullen aanvangen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"