Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Red Bull onder vergrootglas in zaak rond illegaal F1-trucje'

Een ingreep van de FIA in Austin houdt de gemoederen bezig. In de paddock gunst het van de geruchten en daarbij wordt veelvuldig gewezen naar Red Bull.

Verstappen Singapore GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Woensdag stond de Formule 1-wereld in brand na een publicatie van Autosport over een trucje van een team. De afgelopen weken zouden er gesprekken hebben plaatsgevonden tussen verschillende teams en de FIA, om te bespreken dat een team een slimme manier zou hebben gevonden om de rijhoogte van de auto aan te passen tussen de kwalificatie en de race. Uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat de FIA meteen heeft ingegrepen en de controles aanpast in de Verenigde Staten. In de reglementen is het strikt verboden om de auto aan te passen in parc fermé.

RacingNews365 heeft begrepen dat Red Bull onder een vergrootglas ligt in deze zaak. Concurrenten zouden naar het team uit Milton Keynes hebben gewezen nadat ze de details van het 'project' hadden gezien. In essentie lijkt het in de paddock van Austin duidelijk dat, terwijl er voor die hypothese niets was gevonden en geen enkel team illegaal is bevonden, het bewijs in dit geval onweerlegbaar lijkt. De FIA ontkent echter wel dat er bewijs is dat een team gebruikmaakt van het trucje, al weerhoudt dat de mondiale autosportbond er niet van om de controles aan te passen.

In wezen houdt het trucje in dat een monteur in de cockpit de zogenaamde t-tray, ook wel bib genoemd, aan kan passen. Zo zou de rijhoogte geoptimaliseerd kunnen worden voor de kwalificatie én de race, wat de prestaties van de auto zou verbeteren. Wel is het dus belangrijk om te benadrukken dat voorlopig geen enkel team illegaal is bevonden en alleen de controles worden aangepast. Mocht er nu uit de nieuwe controle komen dat een team de rijhoogte aanpast, kan dat natuurlijk wel illegaal worden verklaard.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart veelbesproken Red Bull-trucje