Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-ontwerper Newey stipt sleutelmoment aan in strijd met Ferrari

Red Bull begon het afgelopen Formule 1-seizoen met een achterstand op Ferrari, maar volgens Adrian Newey was dat na de eerste update al opgelost.

Newey Monaghan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de openingsraces van het Formule 1-seizoen ging het bij Red Bull niet zoals men had gehoopt. Ferrari begon het jaar 2022 zeer sterk en stond al snel op een prima voorsprong. De reden is natuurlijk bekend: de titelstrijd van 2021 die doorging tot aan de allerlaatste race in Abu Dhabi. "We hadden maar weinig tijd om de auto te ontwikkelen", legt ontwerper Adrian Newey uit bij Autosport.

"We ontwikkelden de auto van het vorige kampioenschap wat langer door dan we eigenlijk hadden moeten doen. Daardoor kregen we het erg druk in de winter. We probeerden de basisprincipes van de auto zo goed mogelijk ge begrijpen, zodat we later het voordeel konden behalen met het ontwikkelen van de auto."

Dat lukte, want het seizoen is nu afgesloten met beide titels in de pocket. Winnen van Ferrari was volgens Newey echter niet vanzelfsprekend. "Het is uiteindelijk goed gegaan, maar Ferrari was in feite sneller, vooral bij de start van het seizoen.

Wat volgens Newey het verschil maakte

Na de moeizame start van Red Bull ging het al snel stukken beter. Newey legt uit wat een belangrijke ommekeer was in de strijd met Ferrari. "We hadden een hele goede en effectieve upgrade. Daardoor werd het weer spannend, want dat was het in het begin wel. Soms was Ferrari sneller en soms waren wij sneller."

"Uiteindelijk hebben we sinds die update een gebalanceerde auto weten te creëren voor de tweede helft van het seizoen, zodat de prestaties op elk circuit goed waren. Dat hebben we collectief aangepakt", aldus de ontwerper van de winnende Red Bull-wagens.

Ook interessant:

Top 10 brokkenpiloten van het Formule 1-seizoen 2022

Het Formule 1-seizoen van 2022 is afgelopen en voor veel teams is het letterlijk de taak om de schade op te maken. Want welke coureurs reden er allemaal schade in 2022 en wat zijn die kosten? Een ding kunnen we je al op voorhand verklappen, elke coureur reed schade in het Formule 1-jaar van 2022, maar welke coureur zet de titel 'Brokkenpiloot 2022' op zijn naam? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in een nieuwe video!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend