Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull-opvolger Newey dit weekend volop in de schijnwerpers: "Vanaf nu in de aandacht"

Het Grand Prix weekend in Imola is voor Red Bull het eerste weekend zonder Adrian Newey. De topontwerper vertrekt begin komend jaar bij het team, maar is nu al per direct vervangen door Pierre Wache.

Verstappen Marko Wache Austria 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het eerste weekend zonder Adrian Newey verloopt voorlopig nog niet zoals men bij Red Bull had gehoopt. De eerste twee vrije trainingen in Imola liepen uit op een drama en het team van Max Verstappen en Sergio Perez lijkt in de achtervolging te moeten.

Dit weekend is ook de eerste keer dat Pierre Wache als technisch eindverantwoordelijke de taken van Newey overneemt. De Fransman verscheen onder meer in de persconferentie en leek daarin nog een beetje onwennig. Toch vertelde Wache daar dat hij niet verwacht dat de technische afdeling van Red Bull, door het vertrek van Newey, plots helemaal ontwricht is.

"Iedereen heeft een impact op de technische infrastructuur," aldus Wache tegenover onder meer RacingNews365. "Dat is gebaseerd op de persoonlijke situatie wat altijd van invloed is binnen ons team. Het belangrijkste voor ons is momenteel om goed samen te blijven werken en de verschillende afdelingen goed op elkaar af te stemmen, want ons doel is duidelijk."

Vertrouwen van Marko

Ook Helmut Marko werd gevraagd naar de impact die het vertrek van Newey op zijn team had. Marko wilde vooral in gaan op de nieuwe leider op de technische afdeling: Wache. Volgens de Oostenrijker, heeft Wache alles in zich om het team te leiden, maar moet hij nog aan één belangrijk aspect wennen.

"Hij staat vanaf nu steeds vaker midden in de aandacht. Daar zal hij aan moeten wennen, maar dat komt wel goed denk ik," aldus Marko tegenover Sky Sports DE. "Hij spreekt voor het eerst tijdens de persconferentie, wat hij goed heeft voorbereid met onze persvoorlichter."

Toch snapt Marko wel de vraag of de afwezigheid van Newey invloed gaat hebben binnen het team: "Zijn invloed was immens, maar we zullen er aan langzaam aan moeten wennen. Maar zoals ik eerder al heb aangegeven, hebben wij een een zeer sterke basis als team en hebben we verschillende topmensen rondlopen, zowel oud als jong. Zij zullen de visie van Newey voortzetten, die wil is er zeker."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024