Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Red Bull pakte problemen RB15 aan tijdens testdag Verstappen

De seizoensstart van Red Bull dreigt wederom een valse te worden. Max Verstappen bezet nog een keurige derde positie in het WK, maar staat daar voornamelijk door de problemen van Ferrari in Bahrein.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull komt ook in 2019 stroef uit haar winterslaap en kijkt tegen een behoorlijke achterstand aan ten opzichte van Mercedes en Ferrari. In Bahrein kwam Max Verstappen een seconde per ronde tekort ten opzichte van Charles Leclerc. Daarbij klaagde de Nederlander over gebrek aan grip en een onstabiele achterkant van de RB15.

Niet geheel verwonderlijk waren dat de speerpunten van het team tijdens de eerste testdag in Bahrein, zo laat Simon Rennie, hoofd van de afdeling Simulator Engineering weten.

"Ondanks dat we vierenhalf uur verloren door het regenachtige weer wisten we onze belangrijkste aandachtsgebieden te testen en kunnen we spreken van een succesvolle testdag. We borduurden daarbij verder op sommige dingen die we geleerd hebben tijdens het GP-weekend in Bahrein. Dit betekent dat we veel runs gedaan hebben om de aerodynamica te testen en de mechanische grip te verbeteren."

"Het was een probleemloze dag voor ons, zonder betrouwbaarheidsproblemen, waarbij we veel data verzameld hebben", blikt Rennie tevreden terug.

Woensdag komt Daniel Ticktum voor de eerste keer in actie voor Red Bull. Voor de Brit betekent dit zijn allereerste meters in een Formule 1-bolide.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet