Red Bull presenteert nieuwe auto Max Verstappen

19 feb. 2018 10:01 Ruud Dimmers 2 reacties
Het F1-team van Red Bull Racing presenteerde vanmorgen de RB14. Met deze bolide gaan Max Verstappen en Daniel Ricciardo op jacht naar successen.

Red Bull toont RB14 aan het publiek

Voor het eerst in jaren was het team van Red Bull het eerste topteam dat haar nieuwe auto presenteerde. Na tegenvallende resultaten in de afgelopen jaren, gooide het team het over een andere boeg.

De nieuwe auto was aanzienlijk sneller klaar dan zijn voorgangers en maakt begin deze week zijn eerste kilometers op het circuit van Silverstone. Max Verstappen en Daniel Ricciardo hopen dat de RB14 de aansluiting kan vinden bij het dominante team van Mercedes.

Qua samenstelling van het team is weinig veranderd. De grootste verandering is de toevoeging van de naam Aston Martin aan de teamnaam. Onder de kap ligt de nieuwe V6-motor van Renault. De Franse motorleverancier beloofde veel progressie. 

In een jaar waarin slechts drie motoren mogen worden gebruikt in eenentwintig races is betrouwbaarheid erg belangrijk. Daarnaast hoopt Red Bull op meer vermogen, om zo te kunnen strijden met Ferrari en Mercedes.

Update: Red Bull laat weten dat het een tijdelijke livery is. Pas bij de wintertests in Barcelona zal het de echte kleuren showen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen