Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull sluit mega recorddeal, Verstappen weet welk kledingmerk hij de komende jaren draagt

Red Bull is de laatste weken vooral in het nieuws vanwege de interne stribbelingen, maar tussendoor heeft het team wel een dikke deal gesloten.

Verstappen Perez shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool
Red Bull zal de komende jaren zaken blijven doen met sportkledingmerk Castore, dat sinds vorig jaar de exclusieve kledingsponsor is van het Formule 1-team dat de afgelopen twee jaren constructeurskampioen werd. De twee partijen hebben namelijk een nieuwe deal gesloten, die jarenlang zal lopen. Hoeveel jaar het is, maken de twee niet duidelijk, maar het gaat om een deal 'voor de lange termijn'.

De nieuwe deal wordt beschreven als de langstlopende en grootste kledingsponsordeal in de geschiedenis van de Formule 1. Volgens Red Bull is er 'meer dan 200 miljoen dollar' mee gemoeid. Als onderdeel van de nieuwe deal zal Castore ook de kleding van de Red Bull-coureurs in de F1 Academy raceklasse gaanverzorgen.

Horner in zijn nopjes

Teambaas Horner is blij met de nieuwe deal. "Vanaf de eerste dag van onze samenwerking wisten we dat we een partner hadden gevonden wiens drang naar innovatie en advanced engineering overeen kwam met die van ons. Het vertrouwen is de afgelopen twaalf maanden louter toegenomen en dat heeft geleid tot deze recordbrekende nieuwe deal", aldus de Brit.

Tom Beahon, mede-oprichter van Castore, wijst erop dat de nieuwe deal blijk geeft van vertrouwen. "Het is geweldig om de partnership met Red Bull te verlengen. De looptijd van de deal toont bovendien aan hoeveel vertrouwen ze hebben in de producten van Castore. Producten die helpen om de performance te optimaliseren", aldus de man van het bedrijf uit Manchester.

Overigens komt het bedrag nog steeds niet in de buurt van de bedragen die bijvoorbeeld in de voetballerij worden betaald. Vorig jaar sloot Adidas een deal met Manchester United, waarbij het voor ruim een miljard dollar het contract met tien jaar verlengde.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"