Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull reageert op commentaar over te dominante auto

Hoewel er nog maar één race is verreden in het huidige Formule 1-seizoen, vrezen een aantal teams dat Red Bull een nieuw niveau van dominantie heeft bereikt. Teambaas Christian Horner vindt het allemaal wel meevallen.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull is het nieuwe Formule 1-seizoen met bijna maximale punten begonnen door de één-twee van Max Verstappen en Sergio Perez in Bahrein. Opvallend was het grote gat naar de rest van het veld. Fernando Alonso kwam als derde over de finish, maar wel bijna een halve minuut na Perez.

De concurrenten van de regerende kampioenen vrezen het ergste. Althans, dat zeggen ze. Bij het Mercedes-kamp roept men zelfs dat Red Bull alle races van het jaar gaat winnen. Wordt het dan écht zo'n dominant jaar? Dat valt wel mee, zo legt teambaas Christian Horner uit aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik loop hier al lang genoeg rond om te weten dat het allemaal heel snel kan veranderen. De auto's zijn nog relatief 'jong' en de teams zullen met meer en meer upgrades komen, waardoor het allemaal weer gaat veranderen."

Volgens Horner wordt het niet weer zo dominant als Mercedes is geweest sinds de nieuwe motorreglementen zijn ingegaan. "Met het budgetplafond moet je efficiënt zijn met je uitgaven. In 2014 was het een heel ander verhaal. Toen zagen we een fundamenteel verschil tussen de krachtbronnen, terwijl nu het chassis de doorslaggevende factor is. Hiermee is veel meer mee mogelijk dan bij de motor het geval was."

"Het hele veld kan samenkomen binnen een aantal weken. Laten we eerst nog maar afwachten hoe het gaat op wat meer circuits. Het kan heel snel veranderen", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull