Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull slingert 'paranoïde' theorie de wereld in: "Nog nooit zo'n extreme ommekeer gezien"

Na een dominante seizoenstart is Red Bull het initiatief kwijtgeraakt in de Formule 1. Teambaas Christian Horner slingert een 'sceptische' theorie de wereld in.

Verstappen Singapore GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er is veel gebeurd bij het team van Red Bull. Max Verstappen domineerde aan het begin van het seizoen, maar heeft inmiddels al acht races op rij niet gewonnen. De Nederlander moet dan ook alle zeilen bijzetten om Lando Norris van zich af te houden en zijn vierde wereldtitel binnen te slepen. Maar hoe kon het tij zo snel keren? Red Bull-teambaas Christian Horner slingert een bijzondere theorie de wereld in. 

"Het is een seizoen in twee helften", vertelt Horner tegenover Motorsport.com. "De eerste zeven a acht races waren we erg sterk en daarna vond er een dynamische verandering plaats. Rond Miami was het net alsof er een knop is omgedraaid. Dat had er trouwens niets mee te maken dat Adrian Newey zijn vertrek op dat moment heeft aangekondigd. In Miami hadden we onbalans in de auto. Max pakte nog wel pole, maar was erg ontevreden over de auto. In de race hadden we pech met de safety car, al kwam McLaren dat weekend met zo’n beetje een hele nieuwe auto voor de dag. Daarmee hebben ze veel potentie gevonden."

Ook Sergio Perez kwam in een lastige periode terecht. "In de races daarna was Max niet blij met de balans en waren de problemen bij Checo nog meer te zien. Hij heeft sinds Miami echt geworsteld. Op dat moment leek er plotseling iets te veranderen. Verschillende teams werden een stuk competitiever, of wij hebben bepaalde dingen aan de auto veranderd die vervelende gevolgen hebben gehad."

En dan volgt hetgeen wat Horner eigenlijk wil zeggen, er moet iets veranderd zijn. De Brit noemt het zelfs 'een beetje paranoia'. "Als je sceptisch wil zijn, dan zeg je dat er iets is veranderd. We wonnen races met overmacht en ik kreeg ieder weekend van Stefano Domenicali te horen dat de kijkcijfers zouden teruglopen. Het leek weer een jaar van Max- en Red Bull-dominantie te worden. Er was veel druk om de trend te stoppen waarbij we races met twintig seconden voorsprong wonnen. Dus als je sceptisch bent en misschien een beetje paranoia, dan zou je zeggen dat er dingen zijn veranderd. Want zelfs als we teruggingen naar de auto zoals die in China was, dan hielden we de problemen nog. Dat gezegd hebbende, is de verandering, áls er iets is veranderd, voor iedereen hetzelfde geweest. Ik heb in een seizoen in ieder geval nog nooit een ommekeer gezien die zo extreem was als dit. Dat moeten we natuurlijk begrijpen."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding FIA grijpt in na verdenkingen illegale truc F1-team