Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull stipt kantelmoment aan: "We benamen Ferrari de ruimte om te ademen"

Ferrari schoot als een raket uit de startblokken in 2022, maar na verloop van tijd begon Red Bull in rap tempo terrein goed te maken. Waar lag volgens teambaas Christian Horner het kantelmoment?

Leclerc Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari pakte een vroege voorsprong in 2022, mede geholpen door betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull. Die werden echter snel en doeltreffend verholpen, waarna het team begon te winnen en veel begon te winnen. Wanneer begon de balans te verschuiven in het voordeel van Red Bull? Teambaas Christian Horner beantwoordt die vraag ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"We zijn ons doel nooit uit het oog verloren", zo begint de Brit. "En toen we in Imola arriveerden en daar onze eerste één-twee van het jaar wisten te pakken, bleken we in staat de druk op Ferrari op te voeren."

"Vanaf dat moment hebben we hen geen ademruimte meer gegund. We zijn de auto op een hele efficiënte manier blijven doorontwikkelen, waarbij we ook wat gewicht kwijt wisten te spelen", zo vervolgt hij.

En één van de belangrijkste overige factoren? "Max Verstappen presteerde dit jaar sensationeel goed. Enkele van de eerste races dit jaar waren zo spannend, denk aan de gevechten in Miami, Saoedi-Arabië en zelfs in Bahrein. Het was een geweldig, echt geweldig seizoen voor ons."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull