Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Verstappen had in dat geval gewoon meegedaan voor de zege"

Het Singaporese Grand Prix weekend is er eentje om snel te vergeten voor Red Bull. In de kwalificatie ging het mis qua performance; op de zondag zat het raceverloop alles behalve mee. Toch ziet teambaas Christian Horner lichtpunten. Hij stelt dat Verstappen mee had kunnen strijden om de overwinning als er geen neutralisaties waren geweest in de race.

Max Verstappen en Sergio Perez vingen de race op het Marina Bay Street Circuit aan vanaf respectievelijk de elfde en dertiende stek. Het Red Bull-duo startte op de harde band, met als doel langer door te rijden dan de concurrentie en zo strategisch voordeel te behalen. Dat plan viel echter compleet in het water, toen een crash van Logan Sargeant al vroeg in de race voor een safety car-fase zorgde. Red Bulls concurrenten maakten een pitstop voor nieuwe banden, waarna Verstappen en Perez het haasje waren. Het tweetal kon niet opboksen tegen de coureurs op nieuw rubber en zakte terug in de pikorde. Later in de race gingen beide coureurs naar binnen voor nieuwe mediums, waarop Verstappen de benodigde posities veroverde. Vlak daarna kwam er een tweede neutralisatie, middels een virtual safety car en konden de concurrenten van Red Bull wederom profiteren door een 'gratis' pitstop te maken. Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat Verstappen mee had kunnen strijden om de overwinning, mits er geen neutralisaties waren geweest.

"Hij is de meest competitieve coureur waar we ooit mee gewerkt hebben"

"Ik denk - ironisch genoeg - dat Max zich had kunnen mengen in het gevecht aan het einde van de race (vooraan het veld, red.) als we een 'standaard race' hadden gehad", vertelt hij na afloop van de race aan onder meer RacingNews365. "Onze strategie sloot aan op het feit dat Carlos [Sainz] het veld ophield wegens het snelle slijten van zijn harde banden." De Brit vervolgt: "Als je het verschil in tijd weghaalt dat de leiders hadden ten opzichte van Max wegens hun gratis pitstop, dan hadden we kunnen zeggen: bang, he's back in the game." Ook in een weekend waarin Red Bull en Verstappen niet aan het langste eind trokken, prijst Horner de optredens van de kampioenschapsleider. "Hij is de meest competitieve coureur waar we ooit mee gewerkt hebben. Je weet gewoon dat hij vanaf het moment dat hij in de auto stapt 110% geeft. Dat heeft hij vandaag wederom gedaan. Hij is een eerlijk persoon en verbergt zijn emoties niet. Natuurlijk was hij na de kwalificatie teleurgesteld, evenals de rest van het team. Maar hij settelde zichzelf, vocht voor wat hij waard was in de race en reed geweldig."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje