Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull vroeg om aanpassing 'Verstappen-regel', megatalent nog in wachtkamer

Tijdens het Grand Prix-weekend in Miami werd duidelijk dat er een dispensatieaanvraag was ingediend om de zogenaamde 'Max Verstappen-regel' te veranderen. Die aanvraag kwam echter niet uit de hoek van Mercedes of Williams voor Andrea Kimi Antonelli. Het was namelijk Red Bull Racing dat het verzoek indiende.

Lindblad
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing richt haar pijlen op een nieuw toptalent. Arvid Lindblad heeft volgens het Oostenrijkse team alles in huis om een succesvolle Formule 1-coureur te worden en daarom diende men een aanvraag voor een regelverandering in bij de FIA. Het gevolg? Coureurs hoeven niet langer de leeftijd van 18 jaar te bereiken om een debuut te mogen maken in de Formule 1. Die regel werd ingevoerd toen bekend werd dat Max Verstappen in 2015 op 17-jarige leeftijd officieel in de koningsklasse van de autosport zou gaan rijden.

In eerste instantie werd gedacht dat de aanvraag bij de FIA was ingediend door Williams. Het team uit Grove zou Andrea Kimi Antonelli willen laten debuteren in de Formule 1. Dat blijkt dus niet het geval te zijn, want het was Red Bull dat de aanvraag indiende. Overigens betekent het niet dat Lindblad al op korte termijn kan rekenen op een vast zitje in de Formule 1, maar het lijkt er wel op dat Red Bull aanstalten maakt om hem op een zeker moment een test aan te bieden. RacingNews365 heeft echter begrepen dat er op dit moment nog geen enkele zekerheid is dat Lindblad daadwerkelijk al dit jaar zijn debuut zal maken in een Formule 1-bolide. 

Het Britse talent viert op 8 augustus zijn 17e verjaardag en met de goedkeuring van de FIA zou hij volgens de herschreven regel, een eventueel F1-debuut mogen maken. Voor nu concentreert Lindblad zich echter op het Formule 3-kampioenschap, en mét succes. In Barcelona wist hij zijn tweede race van het seizoen te winnen en steeg hij naar de vierde plaats in het kampioenschap.

Lindblad maakt al vanaf 2021 deel uit van het Red Bull-opleidingsprogramma en met een eventueel debuut in de Formule 1 zou het team er wederom in slagen om een talent door te laten breken. Binnen Red Bull heeft men veel vertrouwen in Lindblad, wat ook verklaard waarom men de FIA heeft gevraagd om de 'Verstappen-regel' te herzien. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership