Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Red Bull moet auto wijzigen van FIA'

Red Bull Racing gaat aanpassingen doorvoeren aan het onderdeel dat het mogelijk zou maken om de rijhoogte te verstellen. Dat meldt Autosport.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Iedereen in de F1-paddock kijkt in aanloop naar het Grand Prix-weekend in Austin naar Red Bull Racing. Autosport meldde op de woensdag voorafgaand aan de race in Texas dat de FIA de controles rond de rijhoogte van de auto's heeft aangepast, omdat een team gebruik zou maken van een trucje om in parc fermé de rijhoogte aan te passen. Een monteur zou ongezien in de cockpit de t-tray op de vloer, ook wel bib genoemd, kunnen veranderen, met geoptimaliseerde prestaties in de kwalificatie én de race tot gevolg.

Niet veel later bleek het om Red Bull Racing te gaan. De Oostenrijkse renstal gaf al snel aan dat het systeem op de auto wordt gebruikt, al is 'het ontoegankelijk zodra de auto volledig is gemonteerd en klaar is om te rijden', zo liet een woordvoerder van het team weten. Daarbij zou Red Bull niets illegaals hebben gedaan.

Volgens de eerder genoemde publicatie worden er zegels op de RB20 geplakt om er zo voor te zorgen dat alles op zijn plek blijft zitten, als de auto in parc fermé staat. Daarnaast zouden Red Bull en de FIA het eens zijn geworden over het feit dat het team kan garanderen dat er in de toekomst niets illegaals kan gebeuren. 

Daardoor zou het wel zo kunnen zijn dat Red Bull aanpassingen aan de bolide moet doorvoeren. Al zou dat niet zo eenvoudig zijn en daarom hoopt de Oostenrijkse renstal dat de wijzigingen voor de Grand Prix van Brazilië zijn afgerond.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training GP Verenigde Staten 2024