Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull zeer tevreden over 'foutloze' Pierre Gasly

Midden in het Formule 1-seizoen invallen is geen makkie, maar Pierre Gasly deed het alleraardigst. De jonge Fransman verving Daniil Kvyat en reed voor het eerst in zijn leven een Formule 1-wedstrijd. Gasly haalde het maximale uit zijn Toro Rosso en finishte uiteindelijk als veertiende.

Zowel Toro Rosso-teambaas Franz Tost als Red Bull-baas dr. Helmut Marko waren dan ook lyrisch over Gasly na afloop van de GP van Maleisië. "Pierre heeft het gehele weekend geen enkele fout gemaakt" , was het korte maar duidelijke oordeel van Franz Tost. Helmut Marko deelde die mening. "Pierre heeft geen fout gemaakt, dus we zijn zeer tevreden over zijn debuut" , oordeelde de Oostenrijker tegenover Motorsport-total.

Komend weekend mag Gasly weer aantreden tijdens de GP van Japan, maar waarschijnlijk zal hij daarna weer het stoeltje laten aan Daniil Kvyat. Tijdens de GP van Amerika is er namelijk ook een Super Formula-wedstrijd, waarin Gasly nog kampioen kan worden. Hij laat die race echter graag schieten, als dat betekent dat hij de rest van het seizoen mag afmaken bij Toro Rosso. "Ik wil dolgraag kampioen worden in de Super Formula, maar Formule 1 rijden is mijn droom. Als ik het seizoen mag afmaken bij Toro Rosso laat ik die kans niet schieten" , aldus Gasly.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen