Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Regen teistert het Grand Prix-weekend in Imola

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het GP-weekend in Imola. De Formule 1-teams zullen aankomend weekend voor een grote uitdaging staan, want de kans op regen is levensgroot. Vooral op vrijdag zullen de paraplu's van stal moeten worden gehaald.

De Grand Prix van Emilia-Romagna werd vorig jaar al in regenachtige omstandigheden verreden en ook aankomend raceweekend zal het niet droog blijven. De kans op buien is elke dag aanwezig, maar vooral op vrijdag lijkt de regen uit de hemel te zullen komen. Regenwolken trekken op vrijdag namelijk over de regio rond het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Er wordt tussen de 10 en 20 millimeter neerslag verwacht. De kwalificatie begint laat in de middag, waardoor de kans bestaat dat de ergste regen dan al voorbij is, maar de kans lijkt levensgroot dat er op vrijdag regenbanden gebruikt zullen worden. Met slechts een training om de juiste afstelling te vinden kan dat een probleem gaan vormen voor de Formule 1-teams. De temperatuur zal rond de 16 graden liggen, dus het opwarmen van de banden wordt ook een uitdaging tijdens de kwalificatie. Het kan voor verrassingen gaan zorgen.

Droger in het weekend

Tijdens de rest van het raceweekend wordt er minder regen voorspeld, al is een enkele bui nog steeds mogelijk. Vorig jaar konden we dat wel zien, toen een fikse bui een half uur voor de race ervoor zorgde dat de coureurs op de intermediate banden de race aan moesten vangen. Op zaterdag wordt het maximaal 21 graden Celsius, met daarbij een matige wind uit het zuiden. Zondag neemt in de ochtend het risico op enkele buien opnieuw toe, maar de kans op een overwegend droge race is groot. Tussendoor breekt de zon af en toe door, waardoor het kwik kan stijgen naar ongeveer twintig graden.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'