Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Regenbui kan Red Bull mogelijk helpen: "Ferrari imponeert hier anders"

Helmut Marko bestempelt Ferrari als de grote favoriet in Hongarije. De Hungaroring is een lastig circuit voor de Oostenrijkse renstal, maar volgens de adviseur van het team kunnen de weergoden wel eens gaan helpen.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend van Hongarije is Ferrari door velen al bestempeld als de grote favoriet voor de overwinning. Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez gaan het moeilijk krijgen op de Hungaroring. Het circuit werd nog wel eens gezien als een 'Red Bull-circuit', maar in de praktijk won niemand van de Oostenrijkse renstal hier in jaren. Het wordt volgens Helmut Marko wederom lastig dit jaar. De adviseur van Red Bull legt in gesprek met Krone Zeitung uit waarom: "Er zijn hier veel krappe bochten, dus Ferrari kan hier indruk gaan maken met hun tractie. Het is geen paradijs-circuit voor ons. De laatste keer dat we hier hebben gewonnen, was in 2014." Daniel Ricciardo won toentertijd de race.

Regen kan Red Bull gaan helpen

Het voordeel van Ferrari bij de tractie kan wel eens (deels) verdwijnen door de weersomstandigheden dit weekend. Marko hoopt het in ieder geval. "Er wordt regen voorspeld voor de kwalificatie. Dan heb je ook nog te maken met de bandenslijtage", zo bekijkt de Oostenrijker. Zonder regenbuien of andere factoren blijft Marko echter realistisch over de kansen van Red Bull op de overwinning. "We zijn zeker niet de favoriet, maar we willen er wel het maximale uit gaan halen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'