Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Renault denkt in Groot-Brittannië weer om WK-punten te strijden

Met een veertiende en een vijftiende tijd in de tweede vrije training zou je het amper geloven, maar Renault heeft vertrouwen in het aankomende raceweekend op Silverstone. Directeur Marcin Budkowski liet tijdens de persconferentie, die na de eerste oefensessie op het programma stond, weten te anticiperen op een sterk optreden.

Hulkenberg silverstone2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Na een waanzinnig goed weekend in Canada en puntenscores in Monaco en Frankrijk moest Renault pas op de plaats maken in Oostenrijk. Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg kwamen beiden niet aan een plek in de top tien toe, het tweetal moest lijdzaam toezien hoe andere rijders met punten aan de haal gingen. Desalniettemin wanhoopt de geelzwarte brigade niet.

"We hadden inderdaad een lastig weekend in Oostenrijk", erkent Budkowski in Groot-Brittannië. "De race verliep allerminst volgens plan. Maar goed, dit weekend rijden we op een ander circuit en dat biedt weer nieuwe kansen en een nieuwe uitdaging. De Red Bull Ring was een slecht circuit voor onze wagen, Silverstone zal ons waarschijnlijk iets beter liggen." Budkowski vermoedt dat de R.S. 19 de snelle bochtencombinaties van het Britse circuit beter kan verteren.

"In de eerste training op Silverstone hebben we geëxperimenteerd met de set-up, er is hard gewerkt. De baan was nog 'groen' vanwege de nieuwe asfaltlaag. Er is veel ontwikkeling wat betreft grip en we hebben veel geleerd in die negentig minuten. We kijken met smart uit naar het verdere verloop van dit weekend en houden vertrouwen op een goed resultaat."

Zowel Ricciardo als Hulkenberg heeft in het Formule 1-seizoen 2019 zestien punten gescoord: met 32 stuks op de teller bezet Renault voorlopig een vijfde plaats in de tussenstand om het constructeurskampioenschap.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken