Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Renault-motorsportpresident keert autofabrikant na vijf jaar de rug toe

Jerome Stoll, de president van Renault Sport Racing, verlaat de Franse autofabrikant. Hij stond sinds de terugkeer van Renault in de Formule 1 aan het hoofd van de motorsportdivisie, maar na vijf jaar houdt hij het voor gezien.

Jerome Stoll Ricciardo Renault
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Volgend jaar gaat het Renault Formule 1-team niet alleen onder de nieuwe naam Alpine verder, ook aan het hoofd van de motorsportdivisie van de Franse autofabrikant vinden er veranderingen plaats. Jerome Stoll, sinds 2016 de eindverantwoordelijke van alle motorsportactiviteiten van Renault, stopt er aan het einde van dit jaar mee.

Stoll was achter de schermen een van de belangrijke figuren die richting gaf aan het Formule 1-team van Renault toen het in 2016 weer terugkeerde in de sport. Na vijf jaar verlaat hij per 31 december zijn positie aan het hoofd van de motorsportdivisie.

"Het waren vijf intense jaren als president van Renault Sport Racing", laat hij in een reactie weten. "Het kostte veel toewijding, tijd en doorzettingsvermogen. We hebben mooie stappen gezet met het team en dit jaar hebben we voor het eerst sinds onze terugkeer in de sport podiumplaatsen gezien."

"Een nieuw hoofdstuk begint nu met Alpine en ik ben er zeker van dat het beste nog moet komen. Ik ben blij en trots dat ik deel uit heb mogen maken van dit geweldige avontuur met zulke geweldige mensen", aldus Stoll.

Ook teambaas Cyril Abiteboul heeft mooie woorden over voor zijn Franse collega. "We komen van heel ver. Jerome's passie voor competitie en zijn loyaliteit aan de vrouwen en mannen in het team zijn van onschatbare waarde geweest."

"Zijn steun en strategische visie hebben het mogelijk gemaakt om de vele uitdagingen te boven te komen en in onze ideeën naar een nieuw niveau te tillen. Een nieuw hoofdstuk begint. Bedankt Jerome voor je vertrouwen, je advies en je loyaliteit", aldus de teambaas van de Franse renstal.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen