Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Huidige positie consolideren in Formule 1-seizoen 2019"

Renault begint het nieuwe Formule 1-jaar met voorzichtige verwachtingen. Teambaas Cyril Abiteboul verwacht niet dat de Brits-Franse renstal in 2019 voor verrassingen zal zorgen.

Renault staat in 2019 voor het vierde jaar op rij weer als fabrieksteam aan de start van het Grand Prix-seizoen. In 2016 finishte de formatie als negende in de eindstand, een jaar later als zesde en eind 2018 werd de vierde eindnotering behaald. Volgens Abiteboul wordt nog meer plekken stijgen in het nieuwe jaar een lastig verhaal.

"We willen wel om meer vechten, maar weten dat dat tijd kost", aldus de Fransman tijdens de presentatie van de nieuwe R.S.19 in Engeland. "Dit jaar wordt het consolideren. We willen wel het gat met de teams voor ons verkleinen." Abiteboul wil zich dan ook niet concreet uitlaten over de ambities van Renault voor het nieuwe seizoen: "We hebben geen doelstelling x of y, of een beoogd aantal WK-punten. Ik wil alleen zien dat dit team richting de topteams blijft gaan. We focussen op een goede motor, terwijl we daarnaast ons chassis moeten blijven verbeteren."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'