Renault: "Huidige positie consolideren in Formule 1-seizoen 2019"

12 feb. 14:12 Joe van Burik 3 reacties
Renault begint het nieuwe Formule 1-jaar met voorzichtige verwachtingen. Teambaas Cyril Abiteboul verwacht niet dat de Brits-Franse renstal in 2019 voor verrassingen zal zorgen.

Renault staat in 2019 voor het vierde jaar op rij weer als fabrieksteam aan de start van het Grand Prix-seizoen. In 2016 finishte de formatie als negende in de eindstand, een jaar later als zesde en eind 2018 werd de vierde eindnotering behaald. Volgens Abiteboul wordt nog meer plekken stijgen in het nieuwe jaar een lastig verhaal.

© Renault

"We willen wel om meer vechten, maar weten dat dat tijd kost", aldus de Fransman tijdens de presentatie van de nieuwe R.S.19 in Engeland. "Dit jaar wordt het consolideren. We willen wel het gat met de teams voor ons verkleinen."

Abiteboul wil zich dan ook niet concreet uitlaten over de ambities van Renault voor het nieuwe seizoen: "We hebben geen doelstelling x of y, of een beoogd aantal WK-punten. Ik wil alleen zien dat dit team richting de topteams blijft gaan. We focussen op een goede motor, terwijl we daarnaast ons chassis moeten blijven verbeteren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen