Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo baalt dat Formule 1 vooral om het materiaal draait

Sinds zijn overstap van Red Bull naar Renault is Daniel Ricciardo niet meer vooraan het veld te vinden. Aan zijn talent als coureur zal het in ieder geval niet liggen, denkt hij, want dat geeft in Formule 1 niet altijd de doorslag.

Ricciardo mexico vrijdag2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Afgelopen week gaf Daniel Ricciardo acte de présence in de Amerikaanse Talkshow 'The Daily Show' van Trevor Noah. De Australiër ging daar onder andere dieper in op zijn overstap van Renault naar Red Bull, aan het einde van het 2018-seizoen, die de talkshowhost beschreef als een groot risico.

"Bij Red Bull had je successen, maar je besloot risico te nemen, het over een andere boeg te gooien en naar Renault te gaan. Was dat een grote uitdaging voor jou? Want in de Formule 1 draait het toch niet alleen om de coureur, maar ook om de auto", zo vraagt Noah zich hardop af.

Ricciardo bevestigt dat dat inderdaad vaak het geval is. Het is iets wat hij betreurt. "Dat is denk ik het enige wat ik niet leuk vind aan deze sport, aan mijn baan. Het is niet een sport als tennis, waar je bij wijze van spreken alleen je racket de schuld kan geven", zo begint de Renault-coureur zijn relaas.

"In de Formule 1 hangt er veel af van het materiaal wat je tot je beschikking hebt, maar goed, zo is de sport nou eenmaal. Het is aan mij als coureur om ervoor te zorgen dat ik voor het beste team, met het beste materiaal rijd."

"Al is het wel een prestatie op zich om op de grid te staan, aangezien er slechts plaats is voor twintig coureurs. Maar natuurlijk wil je de beste zijn en vooraan meedraaien met de beste van het veld", aldus de woorden van de ex-Red Bull-coureur.

Zijn eerste seizoen in de Renault-gelederen sloot Ricciardo af als negende in het kampioenschap, met in totaal 54 verzamelde WK-punten. Zijn team werd vijfde in het kampioenschap van de constructeurs.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'