Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo bedankt Russell met een biertje voor zijn prachtige zevende plek

Daniel Ricciardo is George Russell erg dankbaar om het feit dat de Brit in de slotfase van de race in Mexico een pitstop maakte om de snelste ronde te pakken. De goedlachse coureur legt uit waarom.

Russell Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo werd in Mexico uitgeroepen tot Driver of the Day nadat hij als zevende, en dus als best-of-the-rest, over de finishlijn kwam. De goedlachse Australiër startte de race vanaf de elfde positie en vocht zich, misschien iets te letterlijk, naar voren. In zijn strijd om punten tikte hij namelijk Yuki Tsunoda van de baan vanwege de opgelopen schade zijn auto in zijn AlphaTauri-pitbox moest parkeren.

De wedstrijdleiding besloot Ricciardo een tijdstraf te geven van 10 seconden, waardoor zijn P7 positie nog lang onzeker was. Gelukkig voor de McLaren-coureur wist hij 12,2 seconden voor Esteban Ocon, die als achtste over de finish kwam, te finishen, waardoor Ricciardo de zes punten mee naar huis kon nemen.

"Om tijdens de race in de aanval te gaan en om het gevoel te hebben dat ik met deze auto in de aanval kon, was gewoon heel fijn", vertelt Ricciardo tegenover de media, waaronder RacingNews365. "De laatste twee rondes was ik redelijk nerveus, want George (Russell, red.) kwam steeds dichterbij, waardoor ik blauwe vlaggen zou krijgen. Ik wist dat ik daarmee een paar seconden zou verliezen en daardoor zou ik op papier achter Ocon finishen."

George Russell, die dus op het punt stond om Ricciardo op een ronde te zetten, ging in de slotfase van de race echter naar binnen voor een vers setje zachte banden om zo de snelste ronde neer te kunnen zetten, Ricciardo is de Brit daar erg dankbaar voor.

"Ik was flink aan het pushen om dat extra gat van twee seconden te behouden, maar toen ging George de pitstraat in. Hij dacht daar waarschijnlijk niet aan (dat hij Ricciardo daarmee hielp, red.), maar ik ga wel een biertje voor hem kopen", vertelt Ricciardo met een brede glimlach.

Strategie speelde grote rol

Dat Ricciardo in die best-of-the-rest-positie terechtkwam, was mede te danken aan de juiste strategie. In tegenstelling tot de coureurs uit het middenveld die bij de start nog voor hem reden, ging de Australiër een stuk later naar binnen voor zijn eerste pitstop.

Daar waar de meeste van zijn concurrenten overstapten naar de harde band, kon Ricciardo zijn laatste stint op de zachte banden rijden, omdat hij lang buiten was gebleven op de medium banden.

"Toen ik zag dat Lando (Norris) en de andere jongens de pitstraat in gingen had ik niet echt de neiging om hun voorbeeld te volgen, omdat het me dan naar hun race zou verplaatsen, terwijl ik alleen maar achter hen reed. Dus Tom (Stallard, Ricciardo's race-engineer, red.) bleef vragen hoelang ik nog door kon op die banden", legt Ricciardo uit.

"Ik zei: 'Al lijkt het er door mijn tempo niet op dat ik de snelste op het circuit ben, heb ik wel het gevoel dat we een pitstop uit kunnen stellen.' Vettel reed toen nog steeds op de zachte band en dat ging goed, dus dat gaf me wat vertrouwen dat die band goed zou werken. Het was zeker een goede strategie", sluit Ricciardo tevreden af.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"