Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Duitsland 2019

Ricciardo: "Bij Red Bull kwamen de updates veel sneller"

Daniel Ricciardo is teleurgesteld over de snelheid waarmee het team van Renault nieuwe updates aan de dag brengt. In zijn tijd bij Red Bull ging dat wel wat sneller, meent de Australiër.

Ricciardo silverstone2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Renault presteert de laatste races wisselvallig. Daar waar het team in Oostenrijk niet goed voor de dag kwam en geen punten wist te scoren, zo scoorden ze in Groot-Brittannië een dubbele puntenfinish. Volgens Renault-coureur Daniël Ricciardo kwam dit door het feit dat de nieuwe onderdelen, die in Oostenrijk werden geïntroduceerd, niet naar verwachting presteerden.

"Tijdens het weekend in Oostenrijk bleek dat onze updates niet het gewenste effect hadden. Daarom hebben we die update twee weken later op Silverstone grotendeels teruggedraaid. Daar zag je dat we meteen weer mee konden doen om de punten. Dat was een positieve meevaller, want vooraf dachten we niet dat de GP van Groot-Brittannië een goede race voor ons zou worden."

"Toch is het geen goede zaak dat we onze update terug moesten draaien", gaat Ricciardo tegen onder andere RacingNews365 verder. "De ontwikkelingssnelheid is bij het team van Renault lager dan ik gewend ben van mijn periode bij Red Bull. Eigenlijk is het nu compleet andersom. De motor is het afgelopen half jaar sterk verbeterd, terwijl het bij Red Bull vaak wat trager ging op motorgebied. Qua updates aan het chassis ligt de updatesnelheid daarentegen een stuk lager bij Renault. Bij Red Bull hadden we bijna iedere race wel een update. Hopelijk levert onze grote update wel een goed resultaat op", aldus de Australiër.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP Duitsland 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt