Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo deelt mooie Newey-anekdote: "Zelfs dat is al intimiderend"

Daniel Ricciardo werkte tot en met 2018 samen met Adrian Newey bij Red Bull. De topontwerper gaat begin 2025 vertrekken en Ricciardo steekt in een reactie zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

Newey Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Red Bull-vertrek van Adrian Newey houdt de gemoederen flink bezig in Miami. De topontwerper trekt in 2025, na negentien jaar, de deur achter zich dicht bij het team uit Milton Keynes, waardoor er een einde komt aan een succesvolle samenwerking. Ook Daniel Ricciardo had het 'voorrecht' om met Newey samen te werken tussen 2014 en 2018. De Australiër haalt een mooie herinnering op.

"Uiteraard heeft Adrian lang bij Red Bull gewerkt, maar het is zeldzaam dat iets eeuwig duurt", stelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "We weten natuurlijk niet wat hij gaat doen, maar zijn tijd bij Red Bull was geweldig. Het was een privilege om met hem te werken en zijn auto's te besturen. Mijn vader zei zelfs dat ik met Newey zou gaan werken toen ik bij Red Bull tekende."

Ricciardo was altijd onder de indruk als hij Newey bezocht in de fabriek. "Het is zelfs intimiderend om zijn kantoor binnen te wandelen. Het designbord is ontzettend groot en je wist dat hij waarschijnlijk vragen aan je ging stellen waar je niks vanaf wist. Het was altijd een beetje van: 'ik hoop dat hij niet te veel vragen stelt, laten we het bij de basis houden voor mijn eigen bestwil'. Adrian is ook een fan van motorsport, zoals wij allemaal. Dat hij zodanig betrokken is in de sport, zegt veel over zijn liefde."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"