Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo gelooft heilig in veroveren Formule 1-wereldtitel

Daniel Ricciardo staat voor een lastige keuze. Aan het einde van het seizoen loopt zijn contract bij Renault af. Wat is zijn volgende stap? Dat weet hij nog niet, maar wat hij wel weet, is dat hij nog steeds om de wereldtitel wil strijden.

Na een teleurstellend eerste jaar in de gelederen bij Renault, is het Formule 1-vuur voor Daniel Ricciardo zeker nog niet gedoofd. De Australiër heeft nog steeds hetzelfde doel voor ogen als altijd: wereldkampioen worden.

"Mijn doel is altijd al niet alleen het bereiken van de Formule 1 geweest. Het doel is om de Formule 1 te verlaten met een wereldtitel op zak", zo erkent Ricciardo tegenover de BBC. "Was ik blij toen ik in de Formule 1 terecht kwam? Absoluut. Geniet ik ervan? Jazeker, maar ik heb mijn doel nog niet bereikt. Geniet ik er echter nog steeds van? Absoluut!"

"Een groot deel van mij zou wel teleurgesteld zijn als ik vandaag zou moeten stoppen, omdat ik echt geloof dat ik in staat ben om de wereldtitel te grijpen, dus als ik nu zou stoppen zou het voelen alsof ik niet het maximale uit mijn carrière heb kunnen halen."

"De wereldtitel is en blijft het ultieme doel. De dag dat ik daar niet meer in geloof, is waarschijnlijk dezelfde dag dat ik wegloop van de sport, maar momenteel geloof ik zeker nog steeds dat het doel haalbaar is."

Dan moet hij echter wel de juiste keuze maken aan het einde van zijn huidige contract. Lastig, aangezien er in 2022 een grote regelverandering komt. Garantie op een kampioenswaardige bolide na 2021 heeft hij dus niet als hij een nieuw contract tekent. Frustrerend, zo geeft hij toe.

"Dat is het frustrerende aan deze sport. Veel hangt er af van het materiaal dat je tot je beschikking hebt, maar dat is natuurlijk iets wat ik wist toen ik aan de sport begon. Op een manier is dat tegelijkertijd ook een spannend aspect van de sport. De uitdaging is om jezelf op het juiste moment bij het juiste moment te positioneren."

"Ik zou willen dat we allemaal hetzelfde hadden, zodat we op die manier konden ontdekken wie de beste coureur was, maar zo werkt het nou eenmaal niet. De beste coureurs vinden echter altijd wel hun weg naar de top", aldus Ricciardo.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten