Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo keert voor even terug achter het stuur bij Red Bull

Op dinsdag en woensdag is het zover: Daniel Ricciardo stapt in bij Red Bull

Update: Het is officieel. Nyck de Vries is zijn zitje kwijt aan Daniel Ricciardo. Het had er even alle schijn van dat Daniel Ricciardo de Formule 1 via de achterdeur zou verlaten toen hij bij McLaren op een zijspoor werd gezet. Hij vond onderdak bij Red Bull, maar wel als reservecoureur. Hij maakt al vele meters in de sim en tijdens showruns, maar in de echte, huidige F1-bolide reed hij nog geen moment. Tot deze dinsdag, want dan kruipt hij achter het stuur van de RB19 die dit jaar tot nu toe alle races won. Dat doet hij tijdens een Pirelli-bandentest, die op dinsdag en woensdag plaatsvindt op Silverstone. Het hoofddoel is om de bandenwarmerloze Pirelli-banden te testen voor de bandenleverancier, waarna de beslissing wordt genomen of de bandenwarmers in 2024 wel of niet aanwezig blijven in de sport.

Red Bull kijkt met een schuin oog naar Ricciardo

Tegelijkertijd is Red Bull zeer benieuwd naar de prestaties van Ricciardo op de baan. Aan het begin van het jaar was hij in de simulator wat langzaam, maar als we de geluiden vanuit het Red Bull-kamp mogen geloven, dan komt de Australiër langzaam maar zeker tot leven. Of dat zich vertaalt naar een goede snelheid in de echte RB19, op het asfalt, daar krijgt het team uit Milton Keynes de komende dagen een beter beeld van. Die evaluatie kan verregaande gevolgen hebben, want er bestaat een kans dat het team besluit om Ricciardo in de AlphaTauri van Nyck de Vries te zetten. Daar hintte onder meer Helmut Marko sterk op tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië. Twee weken geleden liet de Red Bull-adviseur zich er ook al over uit. "Ricciardo zal na de Grand Prix van Groot-Brittannië drie dagen in onze auto zitten om de bandentest voor Pirelli uit te voeren. Op die manier kunnen we evalueren waar Ricciardo écht staat", aldus de Oostenrijkse teamadviseur. Teambaas Christian Horner is ook benieuwd, zo laat hij in Silverstone optekenen aan onder andere RacingNews365 . "Het is een belangrijke test voor Pirelli, maar het wordt ook mooi om hem weer terug te zien in de Red Bull en om te zien hoe hij er voor staat, zowel qua pace als fysiek. Daarnaast horen we graag wat zijn feedback over de auto is. Een mooie kans voor hem om weer achter het stuur te kruipen." Een zitje in de Red Bull? Volgens Horner is dat op dit moment niet aan de orde. "Dat staat niet op onze planning. Het was wel zo netjes om hem de kans te geven om dit jaar bij ons team te komen en in de sport te blijven. Het zou zonde zijn als hij zomaar was verdwenen. De laatste jaren herkenden we Daniel namelijk niet meer, dus we zijn benieuwd naar het werk dat hij gaat leveren."

1678699027532054529

Almost done, Silverstone 🍯🦡 We’ve got Daniel driving the RB19 as part of a @pirellisport tyre test 📈 pic.twitter.com/i4n1SELiIK — Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) July 11, 2023

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'