Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Ricciardo looft 'agressieve' Verstappen: "Daar heb ik juist respect voor"

Gaat Max Verstappen soms over de schreef tijdens een Formule 1-gevecht? Daniel Ricciardo weet in ieder geval altijd waar hij aan toe is als hij met de Nederlander de strijd aangaat. Dat respecteert hij enorm.

Verstappen Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniel Ricciardo weet maar al te goed hoe het is om met Max Verstappen te strijden om positie. De Australiër was drie seizoenen lang de teamgenoot van de huidige kampioenschapsleider en meerdere keren kwamen de twee elkaar tegen op de baan. Het meest bekende voorval is de crash in Azerbeidzjan, in 2018, waarbij de coureurs samen van de baan schoven.

In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt Ricciardo gevraagd naar de situatie tussen Verstappen en Lewis Hamilton in Brazilië. Vond hij dat de Nederlander daar over de schreef ging en hoe kijkt hij er als ex-teamgenoot van Max naar. Volgens de 32-jarige coureur is Verstappen relatief agressief, maar dat hoeft niet per se iets slechts te zijn.

"Ik weet niet of ik meer kennis heb van de situatie omdat ik zijn teamgenoot ben geweest", begint Ricciardo. "Teamgenoot of niet, we weten allemaal van welk kaliber Max is en hoe hij racet. Hij gaat er altijd met een relatief agressieve aanpak in, maar door de tijd heen is hij wel veel volwassener geworden."

"Hij is nu ook betrokken bij veel minder incidenten en ongelukken dan in zijn eerste jaren in de Formule 1. Hij heeft zijn agressie zeker wat glad gestreken, maar hij heeft het nog steeds in zich", aldus The Honey Badger.

Ricciardo respecteert aanpak Verstappen

Ricciardo snapt wel dat Verstappen zich met hand en tand verdedigt ten opzichte van Hamilton op het moment dat de wereldtitel op het spel staat.

"Of die move op Hamilton nou goed of fout was, als je op dit punt in het seizoen voor de titel strijdt, zal je zo hard en zo lang mogelijk vechten. Je zal er alles aan doen om de leiding te behouden. Misschien was het over de limiet, omdat beide coureurs van de baan gingen."

"Maar goed. Ik weet het niet. Volgens mij is zijn aanpak niet heel erg veranderd, maar wel is hij veel volwassener geworden. Daar heb ik op een manier respect voor, want je weet altijd dat Max hard zal racen."

Volgende keer zal het weer gebeuren

"Was het in Brazilië te hard? Ik wil me er eigenlijk niet mee bemoeien. Maar goed, ze gingen beide van de baan, dus je zou kunnen zeggen dat het te hard geracet was."

"Ik ga het niet hardop zeggen, want ik zit niet in de positie waarin ik vecht voor de wereldtitel. Als je vecht voor de titel, dan zal je tot het bittere einde vechten. Dus ik weet niet of er veel zou veranderen als het opnieuw gebeurt", aldus Ricciardo.

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto