Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Marko had me toen al voldoende sh*t gegeven"

Daniel Ricciardo merkt dat er ondanks zijn vertrek bij de Red Bull-familie niets is veranderd aan de band met adviseur Helmut Marko. Ook nu hij bij McLaren rijdt, gaan de twee nog hetzelfde met elkaar om.

Het is alweer vier jaar geleden dat Daniel Ricciardo de keuze heeft gemaakt om Red Bull te verlaten. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen reed in de jaren daarna bij Renault en nu bij McLaren, waar hij vrijwel altijd in het middenveld rijdt. Tijdens het Formule 1-seizoen 2018 verraste Ricciardo vriend en vijand met zijn aankondiging de overstap naar middenveldteam Renault te maken, terwijl Red Bull juist in staat was om races te winnen. Toch heeft hij nog goed contact met zijn voormalige werkgever en met Helmut Marko, de adviseur van de Oostenrijkse renstal. Marko staat bekend om zijn harde uitspraken en meningen, maar dit heeft de band tussen de twee niet verslechterd na het Red Bull-vertrek.

"Helmut heeft me heel wat sh*t gegeven"

"Helmut heeft me in de loop der jaren heel wat sh*t gegeven", antwoordt Ricciardo voor de microfoon van onder meer RacingNews365 als hem wordt gevraagd naar het moment dat hij iedereen inlichtte dat hij Red Bull zou verlaten. "Dus op dat moment hoefde hij het niet meer te doen." "Nadat ik weg was, was het niet meer nodig om dat te doen. Natuurlijk heb ik vandaag de dag wat minder contact met Helmut, maar ik kan wel zeggen dat onze band nog steeds hetzelfde is. Hij is heel eerlijk, heel erg Helmut", aldus de McLaren-rijder. Als hoofd van de Red Bull juniorenopleiding heeft Marko een belangrijke bijdrage geleverd aan de (F1) carrière van Ricciardo. De Australiër is hem dan ook nog altijd dankbaar. "Mijn bewondering en respect voor hem is onveranderd gebleven. Het is een goede gast, dus er was van zijn kant geen 'ik zei het je toch'. Dit is deel van de sport en we gaan allemaal door."

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"