Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Mooi als ik Verstappen heb geholpen volwassen te worden"

Max Verstappen oogstte afgelopen Formule 1-seizoen veel lof met zijn toegenomen volwassenheid. Daniel Ricciardo hoopt dat hij in de gezamenlijke jaren bij Red Bull bij heeft kunnen dragen aan die ontwikkeling van de Nederlander.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de F1-podcast Beyond The Grid wordt er met gast Daniel Ricciardo natúúrlijk stilgestaan bij zijn tijd met Max Verstappen bij Red Bull Racing. De twee konden altijd goed door één deur, ook al maakte de jonge nieuwkomer het hem vaak flink lastig.

Ricciardo was bij Red Bull de man met ervaring en als hem gevraagd wordt of hij als teamoudste bij heeft kunnen dragen aan de ontwikkeling van Verstappen, antwoordt hij dat hij dat graag wil geloven.

"Bedankt voor die suggestie, ik zie dat maar als een compliment. Ik zat natuurlijk al wat langer bij het team, dus waarschijnlijk heeft hij wel íéts op kunnen pikken van mij. Hij is in ieder geval gegroeid in die tijd", aldus de Renault-coureur.

"Dat zie je nu ook terug. Hij is wat minder opvliegend en wat minder grillig dan dat hij ooit was", vervolgt de man die liefkozend de 'honey badger' wordt genoemd. "Hij is volwassener geworden en heeft bij Red Bull zijn draai helemaal gevonden."

"Als ik daaraan bij heb kunnen dragen, dan vind ik dat mooi. Als ik daar uiteindelijk geen aandeel in heb gehad, dan is mij dat echter ook prima."

Kunnen Max Verstappen en Red Bull volgend jaar al een gooi doen naar de kroon van Lewis Hamilton? Die vraag komt uitgebreid aan bod in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, hieronder te beluisteren.

1 reactie