Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Renault is in Monza the best of the rest"

Daniel Ricciardo maakte een prima vrijdag mee op het Monza Eni Circuit. De Australiër kon behoorlijk wat ronden maken en stapte met een tevreden gevoel uit de wagen. Na afloop sprak hij dan ook zijn vertrouwen uit in het vervolg van het raceweekend.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

"Ik heb tijdens de vrije trainingen opvallend veel ronden kunnen rijden en dat kwam eigenlijk totaal onverwacht", begint Ricciardo zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365. "Alle weerstations voorspelden namelijk slecht weer, maar vooral in de middag viel er eigenlijk nauwelijks wat uit de lucht. Daardoor konden we nog een flink aantal ronden rijden en waardevolle data verzamelen."

De oud-Red Bull-rijder merkte tijdens zijn eerste ronden op het circuit dat de wagen voor dit weekend goed lijkt te presteren en het Renault-team heeft dan ook veel vertrouwen in een goed raceresultaat: "Net als op Spa lijkt de balans van de wagen perfect te zijn en ik heb nu al het gevoel dat we dit weekend vrij weinig aan de wagen hoeven te veranderen. Dat betekent dan ook dat we een wagen hebben waarmee we 'the best of the rest' zullen zijn op Monza. Alleen de drie topteams zijn dit weekend denk ik beter dan wij."

Ricciardo houdt echter nog wel een slag om de arm. "Het is niet zo dat we dit weekend met afstand de beste in het middenveld zullen zijn, dus we moeten de afstelling op zaterdag nog ietwat perfectioneren. Daarnaast blijven we ook de weersomstandigheden volgen, want hoewel het zaterdag een mooie dag zal worden, kan het zondag alsnog flink gaan regenen. Als dat zo is, dan moeten we voor aanvang van de kwalificatie een gok nemen met de afstelling van de wagen en moeten we kiezen tussen een op droog of op nat weer afgestelde bolide."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Italië 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Italiaanse Grand Prix, de thuisrace van Ferrari.

6 reacties