Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Rijden in middenveld heeft mij betere coureur gemaakt"

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo is vanwege zijn overstap naar het team van Renault niet meer aan de kop van het veld te vinden, maar voor nu kan hij zijn tijd middenin de menigte nog aardig waarderen. Naar eigen zeggen is hij er een betere coureur van geworden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault Sport F1

Daniel Ricciardo is van mening dat hij een betere coureur is geworden sinds hij voor het Formule 1-team van Renault is gaan rijden. Door telkens verwikkeld te zijn in gevechten, met name bij de start van de race, heeft hij zijn vaardigheden verder kunnen bijslijpen.

"Ik denk dat het met mijn 'racecraft' over het algemeen wel goed zit, inhalen kan ik immers prima, maar ik ben wel beter geworden voor wat betreft de manier waarop ik een eerste ronde aanval. Ik heb in het verleden niet altijd de beste keuzes gemaakt, in het middenveld leer je hier veel over." Ricciardo is blij dat hij met zijn dertig jaar nog niet is uitgeleerd in de Formule 1, maar hij bekent tegen onder andere Autosport wel dat hij niet van plan is in het middenveld te blijven.

"Ik wil hier natuurlijk niet voor eeuwig zijn, maar het is fijn dat ik aan een vaardigheid kan werken die ik in de laatste jaren niet zoveel heb hoeven gebruiken. Daarbij kan het ook wel frustrerend zijn in het middenveld, overigens. Wanneer je een tiende langzamer bent, verlies je zo drie à vier plaatsen; ben je een tiende sneller, dan haal je anderen juist weer terug in", zo vertelt de Australiër.

Ricciardo biecht daarnaast op een ander aspect van het middenveld te kunnen missen als kiespijn. "Het enige waarvan ik echt kan zeggen dat ik het irritant vind, is de grotere kans om betrokken te raken bij een ongeval. Wanneer je omringd bent door tegenstanders gebeuren zulke dingen nu eenmaal sneller, dat is soms vervelend."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

1 reactie

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"