Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Richard Verschoor wil schitteren in Formule 3: "Dan is mijn seizoen geslaagd"

Richard Verschoor mikt komend Formule 3-seizoen op een plaats bij de eerste drie in het eindklassement. Alleen dan is zijn seizoen geslaagd. "Daarna wil ik door richting Formule 2."

We spreken de pas 19-jarige Richard Verschoor als hij met zijn auto onderweg is naar de studio van Ziggo Sport. Hij was vanochtend bij zijn werkgever MP Motorsport, om zijn F3-stoeltje te passen. "Eindelijk gaat het beginnen", verzucht hij tevreden. Zijn handen jeuken. "Ik ben er nu helemaal klaar voor, vrijdag 3 juli hebben we in Spielberg de eerste vrije trainingen." Verschoor, eind vorig jaar nog verrassend winnaar van de prestigieuze Formule 3-race in Macau, erkent ruiterlijk als gevolg van de corona-crisis wat moeite te hebben gehad om gemotiveerd te blijven. "Het was erg stil. Maar nu ben ik er weer hoor. Ik heb veel simraces gereden en heb veel fysieke trainingen gedaan om fit te blijven." De simraces hebben zeker hun nut gehad, meent Verschoor. "Het helpt je toch om competitief te blijven." Om er aan toe te voegen: "Supergaaf dat simracen de afgelopen maanden zo populair is geworden, goed voor de sport. Maar wat triest dat Daniel Abt is ontslagen na zijn geintje. Zover had het wat mij betreft niet hoeven te komen."

Het nieuwe Formule 3-seizoen begint over een maand en Verschoor meent dat hij met 2,5 jaar ervaring op zak met MP Motorsport consistent kan meestrijden in de voorste gelederen. "Het team is gegroeid, ik ben gegroeid. Ik ken nu alle circuits. We gaan er voor." De Nederlander, die dankzij zijn zege in Macau (met moeite, dat dan weer wel) twee nieuwe sponsors wist te strikken, heeft zich ten doel gesteld in de top drie van het F3-eindklassement te eindigen. "Dat is het hoogst haalbare en daar ga ik voor. Ik strijd sowieso elke race 100 procent voor de winst." Verschoor hoopt direct snel en succesvol te kunnen zijn om zo eventuele nieuwe geldschieters te interesseren. “Want eigenlijk is het budget nog niet helemaal rond voor het complete seizoen. We gaan het zien." De titel blijft vermoedelijk buiten bereikt, klinkt het realistisch. "Prema is simpelweg te goed. Vorig jaar eindigden hun coureurs bij de eerste drie in het kampioenschap, en een jaar eerder werden ze een en twee. Maar ik ben van plan om het ze heel moeilijk te maken." In principe wordt dit Verschoors laatste jaar in de Formule 3, daarna heeft de voormalige Red Bull-junior zijn zinnen gezet op de Formule 2. Daar reserveert zijn huidige werkgever MP Motorsport graag een plekje voor hem, die zekerheid heeft hij inmiddels. "Maar dan moet er wel wat sponsors worden gevonden. Budget blijft toch een dingetje. Superlastig zelfs. Autosport is dankzij Max Verstappen populair geworden in Nederland, maar dat heeft er nog niet toe geleid dat andere jonge coureurs makkelijker aan sponsors kunnen komen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie