Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Rijdersmarkt: Audi geeft Sainz meer tijd, Verstappen bezit sleutelpositie

Het is duidelijk dat Audi Carlos Sainz wil aanstellen als eerste coureur van het toekomstige Formule 1-team én dat men de komst van de drievoudig Grand Prix-winnaar zo snel mogelijk zou willen bevestigen. De huidige Ferrari-coureur heeft echter nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst. Dat komt mede doordat er nog altijd geruchten zijn over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes.

Sainz Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Audi haalt alles uit de kast om Carlos Sainz binnen te halen, maar de drievoudig Grand Prix-winnaar wacht voorlopig nog met het maken van een definitieve keuze. RacingNews365 heeft begrepen dat Sainz nog altijd de eerste keuze is voor Audi en dat het merk er daarom alles aan doet om de huidige Ferrari-coureur zo spoedig mogelijk binnen te halen. Dat betekent in deze fase echter dat men vooral geduld moet hebben. Geruchten doen de ronde dat Audi het Spaanse kamp zelfs meerdere keren een deadline zou hebben gegeven, al is het nog maar de vraag of Audi het daadwerkelijk zo hard wil spelen. Voorlopig lijkt dat nog niet het geval te zijn.

Helmut Marko liet eerder al weten dat Audi een lucratieve aanbieding op tafel heeft gelegd voor Sainz. Bronnen in de paddock bevestigen dat dit inderdaad het geval is. Audi biedt Sainz daarmee zowel op de korte als lange termijn grote financiële zekerheid. Een Audi-coureur ben je namelijk voor het leven volgens de filosofie van het merk en zo kan Sainz ook na zijn carrière als ambassadeur door het leven gaan. Het bestuur van Audi ziet dat vooral zitten, ook gezien de uitstekende relatie met Carlos Sainz sr., de vader van de Formule 1-coureur. De 62-jarige racelegende won dit jaar met Audi de Dakar Rally.

Naast de beleidmakers zijn het ook hooggeplaatste mensen binnen Audi zelf die er alles aan willen doen om Sainz binnen te halen. Zij zien de drievoudig racewinnaar namelijk als het ideale uithangbord van het F1-team in 2026. Om die reden lijkt Audi op dit moment gesprekken met andere coureurs op een lager pitje te zetten. De 29-jarige coureur is de prioriteit voor de Duitsers en tegelijkertijd ook de grootste naam die ze kunnen binnenhalen. Daarom zal men de druk hoogstwaarschijnlijk ook niet te veel opvoeren.

Op sportief gebied kan Audi logischerwijs nog weinig garanties geven aan Sainz. Het huidige Stake F1-team bivakkeert in het middenveld en moet nog grote stappen moet zetten om een topteam te worden. Men moet nog veel extra personeel binnenhalen en van deze groep mensen een geoliede machine maken. Geen gemakkelijke opgave, zoals ook grote namen als Adrian Newey en Pierre Wache recent nog aangaven in interviews met RacingNews365.

Max Verstappen & Mercedes

In 2026 gaan de nieuwe motorreglementen echter een grote rol spelen in de Formule 1 en juist op dat gebied kan en hoopt Audi het verschil (te) maken. Ondanks dat men geen ervaring heeft in de Formule 1, passen de motorreglementen voor 2026 goed bij de wensen van Audi. Zodoende werd de definitieve keuze gemaakt door de Duitsers om toe te treden in de F1. Ondanks dat het een onwijs grote uitdaging is om een competitieve F1-motor te bouwen, mag je er met dat besluit vanuit gaan dat Audi wat betreft de power unit sterk voor de dag zal komen in 2026.

Met die achtergrond zou je zeggen dat Sainz zeker open staat voor Audi, maar toch heeft hij nog geen contract ondertekend. Dat komt onder andere door de gesprekken die hij nog altijd voert met Mercedes, maar ook wacht Sainz de keuze van Max Verstappen af. Ondanks dat Christian Horner er zeker van is dat Verstappen blijft, geeft Toto Wolff de hoop op de komst van de Nederlander nog niet op. Zolang dat verhaal bij Red Bull en Mercedes nog speelt, zal Sainz Audi zo lang mogelijk laten wachten.

Bij Audi zal hij in 2025, wanneer het team nog door het leven gaat als Stake F1, namelijk niet beschikken over een competitieve bolide. Een potentieel zitje bij Red Bull zou Sainz zelfs een wereldtitel kunnen opleveren in 2025 en dus is het logisch dat de Spanjaard zo lang mogelijk zal wachten op een keuze van Verstappen. Audi begrijpt de strategie van Sainz in de huidige, interessante transfermarkt en lijkt de druk dan ook niet op te gaan voeren.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco