Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rinus VeeKay vliegt met 350 km p/u over IndyCar-circuit tijdens succesvolle rookietest

Rinus van Kalmthout, beter bekend als Rinus VeeKay, staat aan de vooravond van zijn eerste IndyCar-seizoen. Deze week werkte hij enkele testdagen af op verschillende circuits.

Tijdens de rookie ovaltest op het Texas Motor Speedway maakte Rinus VeeKay dit weekend een prima indruk. De kersverse IndyCar-coureur, die in 2020 uitkomt voor Ed Carpenter Racing, vloog over het circuit in Fort Worth, Texas. Na afloop van zijn eerste IndyCar-optreden op een oval was de geboren Hoofddorper dan ook in extase. "Het was mijn allereerste keer op een oval met een IndyCar en het was zelfs nog vetter dan ik had verwacht", zo wordt de Nederlander geciteerd door onder andere Racer.com . "Het was een zeer nuttige dag, ondanks het feit dat ik vanwege het slechte weer pas laat van start kon gaan. Ik heb meteen een grote sprong gemaakt op mijn leercurve. Ik voelde me super comfortabel in de auto en het team heeft het geweldig gedaan", aldus de lovende woorden van VeeKay. Ook zijn werkgever, Ed Carpenter, was te spreken over de eerste kennismaking van zijn pupil met de ovals: "Rinus heeft het prima gedaan en hij voelde zich binnen no-time comfortabel in de auto. We hebben de auto tijdens de test bovendien wat aan kunnen passen, zodat hij meerdere verschillende dingen kon ervaren. Eerder deze week testte Rinus zijn IndyCar-bolide ook al op een 'normaal' circuit. Zijn testavonturen zijn hieronder terug te zien. Het IndyCar-seizoen wordt op zondag 15 maart afgetrapt in St. Petersburg, Florida .

KN1G-wdeZCc

1228490658282909702

That’s me doing 220mp/h for the first time in an IndyCar at an oval. Yeah, quite proud. pic.twitter.com/8H1menZGbm — Rinus VeeKay (@rinusveekay) February 15, 2020

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"