Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg jaloers op Verstappen: 'Dat had ik in mijn tijd met Hamilton niet'

Nico Rosberg is, gekeken naar de positie van Max Verstappen binnen Red Bull, toch een beetje jaloers dat hij dit zelf niet had bij Mercedes. Hij wijst naar de intense interne strijd bij Mercedes.

Nico Rosberg had toch liever een kampioenschapsjaar gehad zonder stevige interne concurrentie bij Mercedes, zo moet de wereldkampioen van 2016 toegeven. Rosberg moest het in dat jaar opnemen tegen zijn teamgenoot, niemand minder dan Lewis Hamilton. Het zorgde er regelmatig voor dat de gemoederen hoog opliepen binnen het team. Door de interne spanning heeft de Duitser weinig vrienden overgehouden aan zijn periode bij Mercedes. "Dat komt omdat ik op het belangrijkste punt van mijn carrière in isolatie zat", legt hij uit bij La Gazzetta Dello Sport . "Het hele team moest een neutrale houding aanhouden tussen mij en Lewis. Er hing een rare sfeer binnen het team omdat het duidelijk was dat er rivaliteit binnen onze eigen garage was. Er was daardoor een spirit binnen het team zonder balans. Daardoor was het moeilijk om dichter tot elkaar te komen." Rosberg kijkt met enige jaloezie naar Red Bull en de huidige situatie binnen het team. "Het moet makkelijker zijn voor Verstappen, dit doordat hij door iedereen als nummer een wordt gezien. Ik denk dat er bij Red Bull een rustigere sfeer hangt."

Rosberg: "Verstappen in de top 5 beste coureurs ooit"

Volgens Rosberg behoort Verstappen zonder enige twijfel tussen de grootste Formule 1-coureurs aller tijden. "Dat zeker. Hij heeft twee wereldtitels gewonnen en op zijn 25ste heeft hij al meer races gewonnen dan Fernando Alonso. Hij beschikt over een enorm talent en nu is hij compleet", zo looft de voormalig F1-coureur. "Hij heeft de vechtersmentaliteit net als Michael Schumacher en Ayrton Senna en daarnaast maakt hij geen fouten meer. Geen enkele teamgenoot is in staat geweest om hem bij te houden en dan hebben we het over Pierre Gasly en Sergio Perez, die niet bepaald slechte coureurs zijn. Ik moet zeggen dat Verstappen me dit jaar versteld heeft doen staan." "Max ging slecht van start aan het begin van het seizoen en Ferrari was op dat moment juist superieur. Daarna trok hij een historisch seizoen naar zich toe met in totaal vijftien overwinningen. Dit allemaal met relatief weinig polepositions, vaak won hij door zich naar voren te werken. Hij zal altijd bij de beste vijf coureurs ooit behoren", aldus Rosberg.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af