Rossi blij met nieuwe Yamaha na jaren 'verdwaald' te zijn geweest

08 feb. 15:50 René Oudman 0 reacties
Er is maar één rijder die tegenwoordig de lakens uitdeelt in de MotoGP, en dat is Marc Marquez. De bijna 26-jarige Spanjaard won vier van de laatste vijf MotoGP-titels. Valentino Rossi zou zich graag meten met zijn Honda-rivaal, ware het niet dat de Italiaan in de afgelopen jaren vrij weinig uit kon richten op zijn Yamaha.

In twee seizoenen tijd won Rossi precies één Grand Prix, te weten de Nederlandse van 2017. Op het TT Circuit in Assen kwam de populaire Italiaan tot genot van veel toeschouwers nipt als eerste over de meet, door Danilo Petrucci enkele honderdsten van een seconde achter zich te houden.

In de strijd om het wereldkampioenschap had Rossi in zowel 2017 als '18 echter niets te zeggen. Waar Marquez in beide jaren ogenschijnlijk eenvoudig naar de titel reed, daar moest de Italiaanse legende het met een vijfde ('17) en een derde ('18) plaats stellen. Na de eerste wintertestweek van het kalenderjaar 2019 is Rossi echter hoopvol gestemd om komend jaar dichter bij het vuur te opereren.

"Voor mij is het belangrijk dat ik me goed voel, het team heeft dingen duidelijk weer in het juiste spoor", blikt Rossi tevreden terug op de testdriedaagse in Maleisië. "In de afgelopen twee seizoenen waren we een beetje verdwaald. Yamaha heeft hard gewerkt en we hebben de nodige setups getest, maar het was altijd een beetje 'mwah', we wisten niet of updates wel werkten."

"Natuurlijk weten we nog niet precies waar we staan. Onze concurrenten hebben eveneens stappen gezet. Al met al zijn we wel optimistischer dan in voorgaande jaren het geval was."

De bovengenoemde Petrucci besloot de test in Maleisië als snelste. De nieuwbakken Ducatista reed het baanrecord van het Sepang International Circuit, zoals van tevoren al verwacht werd, aan flarden. Rossi en diens teammaat Maverick Vinales kwamen gedurende de driedaagse prima mee: de Spanjaard was op dag twee veruit de snelste.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen