Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

"Rossi is getalenteerder dan Marquez"

In iedere sport wordt er wel gesproken over 'The GOAT", oftewel de grootste aller tijden binnen de sport. Namens zoals die van Muhammad Ali, Michael Jordan en Michael Schumacher passeren in de media dan ook regelmatig de revue. In de motorsportwereld wordt Valentino Rossi door velen gezien als de beste rijder uit de geschiedenis, maar toch heeft de Italiaan niet de meeste wereldtitels op zijn naam staan en is Marc Marquez hard op weg om de andere records van 'The Doctor' uit de boeken te rijden. Volgens Andrea Dovizioso bezit zijn landgenoot echter over meer talent dan zijn Spaanse rivaal.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Andrea Dovizioso ging al vaak de strijd aan met beide kampioenen, maar denkt dat Valentino Rossi meer op instinct rijdt dan de Honda-rijder: "Marc is natuurlijk onwijs getalenteerd", begint 'Dovi' zijn verhaal op het Gazzetta dello Sport-forum. "Toch is zijn werkmethode veel meer gestructureerd dan wij denken. Daarom is Valentino in mijn ogen getalenteerder dan Marquez en rijdt hij ook veel meer op zijn instinct."

"Valentino analyseert veel en werkt ontzettend hard, maar toch heeft hij alles op basis van zijn talent gewonnen." Woorden waarin Ducati-teamgenoot Danilo Petrucci zich kan vinden. "Misschien is Valentino niet meer de rijder die hij in 2002 was, maar we zijn ook alweer 17 jaar verder. Hij won al met 500cc-machines, is hier nu nog steeds en ook nog eens competitief! Ik denk dat het moeilijk zoeken is naar een atleet die al zolang mee gaat en zich daarnaast al zo vaak heeft weten aan te passen aan nieuwe omstandigheden", zo stelt hij vast, al doelend op de verschillende machines waarmee de negenvoudig wereldkampioen succesvol is geweest.

De teller van Marquez staat inmiddels op acht wereldtitels en de 26-jarige coureur kan in 2020 dan ook op gelijke hoogte komen met Rossi. De Yamaha-rijder heeft de hoop op een tiende titel echter nog niet opgegeven en maakte onlangs bekend dat hij van hoofd-engineer zal wisselen in 2020. Het lijkt de laatste strohalm van Rossi te zijn om zo na dat seizoen nog verder te kunnen in de MotoGP-klasse.

3 reacties