Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

Rossi in 'lockdown' ziet het somber in: "Voor juli gaan we niet racen"

Valentino Rossi zit al twee weken thuis opgesloten in Tavullia. Zijn woonplaats valt in een rode zone in het hard getroffen Italië en dat betekent dat hij het huis alleen mag verlaten om boodschappen te doen. Een zware periode voor 'The Doctor', maar hij maakt zich weinig zorgen om zijn eigen situatie.

Rossi lorenzo 2020 yamaha sepang
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Sky Sport Italia organiseerde zaterdag een exclusief interview met Valentino Rossi via een Skype-verbinding. De Italiaanse bevolking zit namelijk al twee weken thuis vast en zodoende moet men creatieve manieren verzinnen om toch nog aan vermaak te komen. Zo zendt men op de belangrijkste sportzender van het land het gehele weekend races uit van Rossi. En de legendarische kampioen zelf? "Ik kan me thuis nog prima vermaken en heb ook een kleine gym in huis, waardoor ik mezelf in vorm kan houden."

Zijn volgende boodschap is minder opbeurend: "Ik denk niet dat we voor juli gaan racen in de MotoGP. Het EK-voetbal in juni is al verplaatst dus ik zie niet in hoe wij in juni al wel zouden kunnen racen. Dat is een situatie waarmee we moeten leven", aldus de negenvoudig wereldkampioen die voor aanvang van het seizoen aangaf in juni een beslissing te willen nemen over zijn toekomst. Ook die plannen kunnen voorlopig de ijskast in.

"Ik hoopte dat ik enkele races zou kunnen rijden voordat ik een beslissing zou nemen over mijn toekomst. Ik weet niet hoe het nu allemaal gaat uitpakken en of ik de kans krijg om enkele races te kunnen rijden voordat ik een beslissing moet maken. Alles ligt op dit moment anders en we moeten eerst maar eens zien hoeveel races we kunnen rijden dit jaar. Het ligt op dit moment allemaal in handen van het virus."

De Yamaha-rijder hoopt dat de MotoGP net als de Formule 1 een virtueel kampioenschap op zal zetten in de komende dagen. "Volgens mij is men bij Dorna al bezig om een virtueel kampioenschap op te zetten tussen de coureurs, ik hoop voor de gans dat dat er snel komt."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf