Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell doet goed woordje voor Ricciardo bij Mercedes

Daniel Ricciardo moet op zoek naar een stoeltje voor 2023 nu zijn contract bij McLaren afloopt. Bij Mercedes is hij in ieder geval welkom, al is daar volgend jaar geen plek.

Na het huidige Formule 1-seizoen moet Daniel Ricciardo plaats maken voor toptalent Oscar Piastri. De voormalig Alpine-junior krijgt het stoeltje van zijn landgenoot bij McLaren, waardoor Ricciardo dus zonder werkgever zit in 2023. De grid is al aardig gevuld en veel kansen zijn er niet meer, al is hij volgens zijn collega's meer dan welkom bij meerdere teams. Een van deze teams is Mercedes. Lewis Hamilton liet al weten dat hij een prima team kan zijn met Ricciardo en ook George Russell verwelkomt de Australiër bij zijn team, al is daar volgend jaar in ieder geval geen plek. "Daniels prestaties spreken voor zich. Het is een coureur die een stoeltje op de F1-grid verdient en het zou enorm jammer zijn als hij hier volgend seizoen niet is", zegt Russell tegen onder andere RacingNews365.

Russell: "Ik hoop dat Ricciardo in de F1 blijft"

"Een coureur van zijn kaliber is hier welkom en zal een boost zijn voor het team", zegt Russell over het idee van Ricciardo bij Mercedes. "Ik kan goed met hem overweg en ik hoop dat hij op de grid staat volgend jaar." Ricciardo zelf ging verder niet in op de 'link' naar Mercedes en laat weten alle opties open te houden. "Niet alleen voor volgend jaar, maar ook voor de jaren daarna. Ik weet niet hoe volgend jaar er uit gaat zien, maar zoals Lewis eerder zei wil ik op de grid staan. Ik wil racen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi