Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell genoot van pittig gevecht met Verstappen: "Vermakelijke ronden"

George Russell wist niet voor het eerst dit seizoen de Mercedes naar het podium te sturen. Een goed resultaat, maar hij reed ook gewoon een goede race met een mooi gevecht met Max Verstappen als hoogtepunt: "Dat was vermakelijk."

Russell Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

George Russell is derde geworden in de GP van Spanje. Een verrassing? Zeker is dat Mercedes stappen heeft gezet, maar het team is er volgens de jonge Brit nog niet: "Dat zou ik graag kunnen bewezen", zo begint hij, wetende dat één zwaluw nog geen zomer maakt.

"Maar ik heb vandaag alles gegeven. Ik moest Max Verstappen van me af zien te houden, maar hij was geweldig", zo looft hij de Nederlander. "Met de Red Bull in de spiegel moest ik flink verdedigen en dat waren erg vermakelijke ronden. Maar Max was geweldig, hij heeft het goed gedaan."

Russell bedankt Mercedes

Russell looft niet alleen Verstappen, maar natuurlijk ook Mercedes: "Ik ben heel trots op dit resultaat. De jongens in Brackley hebben zo hard gewerkt, dus dankjewel aan hen."

De laatste ronden kregen de Mercedes-coureurs te horen dat ze voorzichtig moesten zijn, omdat de auto's oververhit raakten. Het was dus nog even billen knijpen geblazen: "De laatste ronden ging het om overleven, maar ik ben er trots op dat ik de auto in P3 over de streep heb gebracht."

De laatste woorden van waardering gaan naar het publiek: "Het publiek was geweldig en dat laat zien hoe goed de Formule 1 er op dit moment voor staat."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17