Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Russell gooit de handdoek al voor het Formule 1-raceweekend in de Australische ring

Na twee jaar afwezigheid reist het Formule 1-circus weer af naar Melbourne voor de Grand Prix van Australië. Veel teams kunnen niet wachten, maar bij Mercedes is net wat minder enthousiasme dan tijdens de vorige edities.

Russell Magnussen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Het heeft door de coronapandemie even geduurd, maar op zondag 10 april is het weer tijd voor de Grand Prix van Australië. Na twee jaar zonder race keren de Formule 1-teams weer terug op het circuit in Albert Park, in Melbourne. Er is veel enthousiasme te bespeuren, maar bij Mercedes wordt het zowel prachtig als pijnlijk om terug te zijn op het stratencircuit.

De prestaties zullen hier namelijk ook maar matig zijn, zo verwachten Toto Wolff en George Russell. De race in Australië blijft echter speciaal, zo legt de Mercedes-teambaas uit ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Australië wordt een enorm belangrijke race voor ons", blikt hij vooruit.

"Wij en de Formule 1 hebben een geweldige fanbase hier en het is al lang een onderdeel van het circus. Hier terugkomen is dus iets waar iedereen naar uitkijkt, al is dat voor mij wat minder op het moment. Als ik de Mercedes-hoed af doe, dan is het een geweldige plek om te zijn."

Russell verwacht geen verbetering in Australië

Na twee teleurstellende races voor Mercedes wordt er weinig verbetering verwacht tijdens de GP van Australië. De karakteristieken verschillen relatief veel met de eerste twee races van het seizoen, maar dit gaat de Duitse renstal volgens Russell niet echt helpen. "Ik denk dat het allemaal best hetzelfde wordt (als in Bahrein en Saoedi-Arabië, red)", voorspelt hij, gekeken naar de performance.

"Ik zie geen reden waarom we ineens een stap voorwaarts maken. We zijn zonder twijfel het derde team op de grid, maar we zijn dichter bij de vierde plaats dan bij de tweede plaats. We moeten wat meer gaan vinden tijdens de komende races."

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull